Νέα καταγγελία: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο «μοίραζε» πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

File photo: Η κεντρική είσοδος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “Δρομοκαΐτειο”, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Γιατρός που εργάζεται στο Δρομοκαΐτειο έβγαζε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης -σε ανθρώπους εκτός νοσοκομείου- προκειμένου να αποκτήσουν το πράσινο πάσο.

Στην καταγγελία προέβη ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο οποίος είναι και εργαζόμενος του ίδιου νοσοκομείου.

Ο συνδικαλιστής υποστήριξε ότι η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου, σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων, ανακάλυψε ότι γιατρός του ιδρύματος έβγαζε θετικά δείγματα κορωνοϊού σε άτομα που δεν είχαν σχέση με το νοσοκομείο και δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν.

Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιούσε τους κωδικούς παθολόγου ιατρού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο εν λόγω γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ στον εαυτό του και σε δυο άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο. Ομως ο μοριακός έλεγχος στον οποίο υπεβλήθη αργότερα ο γιατρός έδειξε ότι ήταν αρνητικός.

Στις 31 Αυγούστου, επίσης βρέθηκαν επτά άτομα που δεν είχαν σχέση με το νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο το γιατρό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους, η διοίκηση και η επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού και αφού συγκέντρωσαν στοιχεία και διεταξαν ΕΔΕ, θα παραπέμψουν την υπόθεση και στην Εισαγγελία.

Με πληροφορίες από Εθνος.

Ληστεία στη Μητροπόλεως: «Κλείνει» ο κύκλος των υπόπτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: