Μοιάζει σαν ψέμα: Το επίσημο αντίο του Βασίλη Σπανούλη – «Τελείωσα όρθιος το μπάσκετ. Στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου» [video]

Photo Το επίσημο αντίο του Βασίλη Σπανούλη στην ενεργό δράση από το ΣΕΦ, 27 Σεπτεμβρίου 2021. Screenshot via Youtube Olympiacos B.C.




Ένα αντίο που μοιάζει σαν ψέμα πήρε την πιο επίσημη μορφή του το απόγευμα της Δευτέρας στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, από όπου ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε σε ζωντανή σύνδεση κάτι που ήταν γνωστό από το καλοκαίρι: την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Ο μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας βρέθηκε στον τόπο όπου έγραψε μερικές από τις πιο σημαντικές σελίδες της αθλητικής του ιστορίας και, μαζί με τους προέδρους του Ολυμπιακού Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, μίλησε μπροστά σε εκπροσώπους του Τύπου, στους πρώην συμπαίκτες του, τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα, τον ατζέντη του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιο αλλά και την οικογένειά του, για το τέλος μίας ένδοξης καριέρας γεμάτης τίτλους και διεθνή αναγνώριση από φίλους και αντιπάλους.

Ο Βασίλης Σπανούλης εμφανώς συγκινημένος είπε πως προσπάθησε και τελείωσε όρθιος το μπάσκετ, ενώ μίλησε και για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το 2010 από τον αιώνιο αντίπαλο.

Η οθόνη πίσω από το πάνελ όπου ο Βασίλης Σπανούλης στο πλευρό των διοικητικών ηγετών του Ολυμπιακού δίνει συνέντευξη Τύπου για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Screenshot via Youtube
Olympiacos B.C.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Ευχαριστώ που ήρθατε να με τιμήσετε με την παρουσία σας. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στο μπάσκετ, έμαθα πάρα πολλά πράγματα ως άνθρωπος. Έκανα μια πολύ όμορφη οικογένεια, έζησα στιγμές που δεν φανταζόμουν, αν και πάντα είχα υψηλούς στόχους. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα πετύχω όσα είχα γύρω μου με τους συμπαίκτες και τους προπονητές, όλα αυτά. Είναι σαν παραμύθι για εμένα. Υπήρξαν και καλές και άσχημες στιγμές. Οι άσχημες με σκληραγώγησαν, με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη και με έκαναν και να χάσω και τα μαλλιά μου.

Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμουν ο καλύτερος συμπαίκτης, ήμουν σκληρός, πιεστικός, αλλά πάντα το έκανα για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και για το καλό της ομάδας. Προσπάθησα να έχω αρχές, να είμαι ένας σωστός άνθρωπος. Το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφερα είναι να εμπνεύσω αρκετά νέα παιδιά να είναι μαχητές. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου, να διεκδικώ αυτό που είχα στο μυαλό μου. Ξεκίνησα στην Λάρισα, ήρθα στο Μαρούσι, στη συνέχεια πήγα στον Παναθηναϊκό, ΝΒΑ, μετά πάλι Παναθηναϊκό. Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και με το παραπάνω, όμως στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου, βρήκα την ομάδα που ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Αγάπησα την ομάδα και τους ανθρώπους της και αγαπήθηκα σε έναν υπερβολικό βαθμό, κάτι μου με γεμίζει τιμή και περηφάνεια.

Όλοι έχουν θετικά και αρνητικά. Δούλευα και δεν έλεγα πολλά λόγια. Θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους. Υπήρχαν και εντάσεις, όπως σε όλες τις οικογένειες, αλλά πάντα προσπαθούσαμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και παίκτης. Πάντα είχα το θάρρος να παραδεχτώ ένα λάθος και να προχωρήσουμε για το καλό της ομάδα μας. Την γυναίκα μου που ήταν πάντα δίπλα μου, τα παιδιά μου πάντα είχαν μία ερώτηση να μου κάνουν, την μητέρα μου και τον αδερφό μου που. Τον Μίσκο που βοήθησε να γίνει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, που άλλαξε και την δική μου ιστορία. Είμαι περήφανος, νιώθω πολύ γεμάτος. Έχω ακούσει για κατάθλιψη, αλλά αισθάνομαι ευλογημένος. Έδωσα και την ψυχή μου. Προσπάθησα και τελείωσα όρθιος το μπάσκετ, που είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Σπανούλη από το επίσημο σάιτ Olympiacos B.C.:

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Μπάσκετ: «Πράσινο» το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Προμηθέα Πατρών στον τελικό του Super Cup

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: