«Μη λησμονάτε τη χώρα μου…»: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη [video]

Το φέρετρο με την σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρεται στην Μητρόπολη Αθηνών οπου θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού και θα εκφωνηθούν επικήδειοι, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021. Ολοκληρώθηκε σήμερα το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Υπό βροχή, πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη.


Μεγάλη ήταν η προσέλευση των επισήμων που θα παραστούν στην τελετή αποχαιρετισμού του κορυφαίου δημιουργού.

Στο ναό βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο, στο Γαλατά Χανίων και αμέσως μετά ο Μίκης θα αναπαυτεί στην αγκαλιά της κρητικής γης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου. Τους επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr
Αθήνα, Ελλάδα

Δείτε Live την τελετή αποχαιρετισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: