Υπό αστυνομικό κλοιό τo ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Κρίση πανικού έπαθε μαθητής από τα έκτροπα

Ένταση ανάμεσα σε ομάδα ατόμων και μέλη φοιτητικών και άλλων συλλόγων έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Κανονικά στοχεύεται να λειτουργήσει σήμερα, το 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να έχει κυκλώσει τις εγκαταστάσεις  και  να επιτηρεί τους γύρω δρόμους προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος επεισοδίων μετά τα θερμά επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες δυο ημέρες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι έρευνες της αστυνομίας, για τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 11 συλλήψεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σε ανήλικους.

Αργά το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, συνδεόμενων με τα συγκεκριμένα επεισόδια. Πρόκειται για έναν 19χρονο μαθητή κι έναν 20χρονο εξωσχολικό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης συνελήφθη ένας 15χρονος μαθητής επειδή είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή, φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ανήλικο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Στο μεταξύ τα όσα συμβαίνουν δεν ήταν δυνατόν  να μην αφήσουνν το αποτύπωμά τους στην πλειονότητα των μαθητών που ειναι βεβαίως αμέτοχοι στα επεισόδια.

Ενδεικτικά είναι τα όσα περιγράφει γονέας για τα όσα έζησε χθές Τετάρτη το παιδί του στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε το παιδί δεν ήρθε σήμερα στο μάθημα γιατί χθές έπαθε κρίση άγχους και πανικού από όλα όσα έγιναν εντός και εκτός της σχολικής μονάδας.

Σήμερα ο πατέρας ήρθε στο σχολείο να αναζητήσει το κινητό του παιδιού του που εχθές μέσα στα επεισόδια το έχασε.

Μαθητής της 3ης Λυκείου του ΕΠΑΛ που έζησε τα χθεσινά επεισόδια αναφέρει ότι αυτά που έγιναν εχθές μέσα στο σχολείο θύμιζαν Συρία. «Ήταν σαν να ήμασταν στη Συρία, σε εμπόλεμη ζώνη, φοβήθηκα πολύ», είπε.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Voria.gr

Πιθανότατα απούσα και πάλι η κατηγορουμένη για την επίθεση με βιτριόλι: Στο βήμα του μάρτυρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: