Ιωάννινα: Άγνωστοι βεβήλωσαν τάφο στο εβραϊκό νεκροταφείο – «Ο Αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς» λέει το ΚΙΣΕ

Photo Φωτογραφία του τάφου που βανδάλισαν άγνωστοι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων. Πηγή: Screenshot via kis.gr




Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, άγνωστοι βανδάλισαν τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων. Με ανακοίνωσή της, η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν, καθώς, όπως επισημαίνει, άγνωστοι «βεβηλώνουν το χώρο και τη μνήμη του».

«Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένας ακόμη τάφος υπέστη καταστροφές. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός σε μία πόλη όπου η Εβραϊκή Κοινότητα άφησε τα σημάδια της, συνυπήρχε αρμονικά επί αιώνες και εξακολουθεί με τα λιγοστά μέλη της να αποτελεί ένα κομμάτι από το παρόν της», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδας αναφέρει για το περιστατικό: «Ο Αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα βανδαλίστηκε τάφος στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων. Οι ιερόσυλοι επέλεξαν την περίοδο των ιερών ημερών της εβραϊκής θρησκείας -από την εβραϊκή πρωτοχρονιά μέχρι την ημέρα του Εξιλασμού- για να εκδηλώσουν το αντισημιτικό τους μένος με τη φρικιαστική πράξη της μετακίνησης της ταφόπλακας ενός τάφου. Ντροπή!».

Πληροφορίες από την ανταποκρίτρια Μ. Τζώρα ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΙΣΕ
Ιωάννινα, Ελλάδα

Κατέστρεψαν τάφο στην κηδεία του Mad Clip: Προφανώς τον ποδοπάτησαν για να είναι μπροστά, εκτός αν είναι βανδαλισμός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: