Η Τουρκία αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα δεχθεί τον νέο Αμερικανό πρέσβη: Λόγω της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος πρέσβης στην Τουρκία Τζεφ Φλέικ (Κ) με τους γερουσιαστές Dianne Feinstein και Patrick Leahy (Δ) στο Καπιτώλιο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι δεκτός από την Άγκυρα ο νέος Αμερικανός πρέσβης, Τζεφ Φλέικ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μίλησε με άσχημα λόγια για την κατοχική δύναμη, στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ως γνωστό, της Επιτροπής προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος «ζωγράφισε» με μελανά χρώματα την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Φλέικ αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Αρμενίων και υποστήριξε την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της από το Λευκό Οίκο. Αυτό εκνεύρισε τους Τούρκους, οι οποίοι είναι έξω φρενών με τον Αμερικανό πρόεδρο για την αναγνώριση του εγκλήματος εναντίον των Αρμενίων από τις ορδές του Αττίλα.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε την έννοια της λέξης, Agreman, αφού ο υποψήφιος Αμερικανός Πρεσβευτής στην Άγκυρα δήλωσε κατά την ακρόασή του στη Γερουσία αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ η λέξη Agreman σημαίνει: “Έγκριση διπλωματικού εκπροσώπου από το κράτος στο οποίο έχει διαπιστευθεί”.

Επιμένει σκληρά ο Μενέντεζ: Κυρώσεις και στοπ σε αμερικανικά όπλα στην Τουρκία αν δεν τελειώσει με τους S-400

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: