Οι «αιώνιοι» ακονίζουν τα ξίφη τους για την Α1: Περιμένουμε ισονομία, λέει ο Μπαρτζώκας – Πρίφτης: Δεδομένος στόχος το πρωτάθλημα

File photo Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Γιώργος Παπαγιάννης σε δράση κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για την 24η αγωνιστική της Euroleague, στο ΣΕΦ, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Η φετινή Α1 είναι προ των πυλών και δύο είναι οι ειδήσεις που αναμένεται να επηρεάσουν τη διοργάνωση αλλά και συνολικά το ελληνικό μπάσκετ: η εκλογή του Βαγγέλη Λιόλιου στη θέση του προέδρου της ΕΟΚ και η επιστροφή του Ολυμπιακού στη μεγάλη κατηγορία.

Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πατρών κέρδισε τις εκλογές, που έγιναν μετά από πολλές περιπέτειες, με ένα ευρύ ποσοστό πάνω από 50%, αφήνοντας στην αντιπολίτευση την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα. Η νέα εποχή στην ΕΟΚ δημιουργεί προσδοκίες στον μπασκετικό κόσμο – συλλόγους και Εθνική – και κυρίως στον Ολυμπιακό που είχε αποχωρήσει από τη μεγάλη κατηγορία, διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπισή του από τη διοργανώτρια αρχή.

Μετά από 2 περίπου χρόνια στη γραμμή εκκίνησης της Α1 θα βρεθούν οι δύο αιώνιοι – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – επαναφέροντας λίγη από την αίγλη στο υποτιμημένο εδώ και καιρό ελληνικό πρωτάθλημα.

Μπαρτζώκας: Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ισονομία και ο καλύτερος θα κερδίσει

Χαρούμενος για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League, δήλωσε και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Μπαρτζώκας, υπογραμμίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ισονομία και ο καλύτερος θα κερδίσει».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφερόμενος στην επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ είπε χαρακτηριστικά:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που οι παίκτες μαθαίνουν ακόμα πώς να παίζουν μέσα από τα φιλικά και προσπαθούν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Η εικόνα που βγάζεις στο γήπεδο εξαρτάται από τον αντίπαλο και από το ρόστερ που έχεις. Εγώ θέλω να υπάρχει πάθος και μια συλλογική ευθύνη για το πώς παίζουμε.

Πλέον το μπάσκετ έχει γίνει απόλυτα ομαδικό άθλημα. Αν πας σε ατομικό παιχνίδι, συνήθως αποτυγχάνεις.

Είναι μεγάλη η χαρά μας που επιστρέφουμε στην Stoiximan Basket League. Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ισονομία και ο καλύτερος θα κερδίσει. Επίσης θέλουμε να τα πάμε καλά και στην Ευρωλίγκα, ένα πρωτάθλημα που κατά την άποψή μου είναι το πιο ανταγωνιστικό στον πλανήτη.

Το γεγονός ότι μπαίνουν στα play offs μόνο οκτώ ομάδες από τις 18, μπορεί εύκολα να βαφτίσει μια καλή πορεία αποτυχημένη. Χρειαζόμαστε ετοιμότητα και λίγη τύχη».

Πρίφτης: «Ο στόχος είναι δεδομένος, το πρωτάθλημα»

Ο περσινός πρωταθλητής και μεγάλος αντίπαλος των Πειραιωτών, Παναθηναϊκός, ξεκινά τη χρονιά έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι δεδομένος για τους «πράσινους», ενώ επεσήμανε ότι η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 Ανδρών δίνει άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα, σε δηλώσεις του στον ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντοτε ενδιαφέρον και σκληρό. Οι έδρες είναι δύσκολες, οι παίκτες είναι έμπειροι και το παιχνίδι έχει πολλή τακτική. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τα παιχνίδια ένα-ένα και από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος να παρουσιαστούμε σοβαροί και στην καλύτερη δυνατή μας κατάσταση», είπε αρχικά ο Πρίφτης και συνέχισε: «Αυτό αφορά και την καθημερινότητά μας όπου πρέπει να έχουμε τη λογική να κερδίζουμε τον εαυτό μας σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα στο πλαίσιο της βελτίωσης που θέλουμε να επιτύχουμε για να μπορούμε να προοδεύουμε και για να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο απόδοσής μας. Προφανώς, το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ πιο δυνατό και πολύ πιο ενδιαφέρον με την παρουσία του Ολυμπιακού και σίγουρα αποκτά άλλη αίγλη το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Ο στόχος για εμάς είναι δεδομένος, δεν μπορεί να υπάρχει άλλος πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το χτίσουμε μέρα με τη μέρα. Για να το επιτύχουμε επιβάλλεται να περάσουμε από όλα τα στάδια και να μην κοιτάμε μόνο τον θεωρητικά μεγάλο μας αντίπαλο, αλλά τον κάθε αντίπαλο που θα αντιμετωπίζουμε την κάθε εβδομάδα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους. Η τελευταία διετία είχε τρομερές ιδιαιτερότητες και βιώσαμε πολλά πρωτόγνωρα πράγματα. Σαφώς και είμαστε πιο προσαρμοσμένοι τη δεδομένη στιγμή όμως τα προβλήματα συνεχίζουν και υπάρχουν. Ελπίζω όλα τα παιχνίδια να γίνουν παρουσία κόσμου αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει υγεία σε όλες τις ομάδες και στους φιλάθλους τους».

Ο αρχηγός των «πράσινων» Ιωάννης Παπαπέτρου είπε από την πλευρά του:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που ξεκινά το πρωτάθλημα. Την περσινή σεζόν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να κατακτήσουμε τον τίτλο και αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το νέο πρωτάθλημα της Basket League αναμένεται να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό καθώς όλες οι ομάδες φαίνεται να έχουν ενισχυθεί, ενώ επέστρεψε και ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτόν τον λόγο προετοιμαζόμαστε σκληρά προκειμένου να παρουσιαστούμε έτοιμοι με την έναρξη της σεζόν.

Το ευχάριστο είναι πως οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στα γήπεδα. Πέρσι μας έλειψαν πολύ, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε και να βιώσουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας. Εύχομαι σε όλους να έχουμε μια χρονιά με υγεία και μακριά από τραυματισμούς και ατυχίες».

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Eπιβλητικός ο Ολυμπιακός: Eπικράτησε άνετα με 88-65 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: