Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου της Δευτέρας: Πρωτοσέλιδα με Στυλιανίδη και επιστολή Αναστασιάδη στον ΓΓ ΟΗΕ

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το Κυπριακό, η επιστολή Αναστασιάδη στον ΓΓ ΟΗΕ, καθώς και το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Χρήστου Στυλιανίδη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, προβάλλονται ως κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Οι εφημερίδες γράφουν ακόμα για τις αναφορές της αντιπολίτευσης σε αντιφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αλλαγή του καιρού και τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μόνη ελπίδα για κινητικότητα η Γενική Συνέλευση ΟΗΕ», γράφει ότι δεν υπάρχει απόφαση για κοινή συνάντηση Γκουτέρες, Αναστασιάδη, Τατάρ και ότι Αυστραλή θα αντικαταστήσει τη Σπέχαρ.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο διορισμού του Χρήστου Στυλιανίδη στη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις των Προέδρων της Ένωση Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων ότι η ουσία είναι να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι οι τοπικές εκλογές.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «΄Ακατάλληλος’ για Αναστασιάδη κατάλληλος για τον Κ. Μητσοτάκη» αναφέρει ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι η επιλογή για το Υπερυπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αλλού αναφέρεται σε φόβους για το σύνδρομο MIS-C, το οποίο πλήττει παιδιά με κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σημαντικές συνέργειες Κύπρου – Αιγύπτου.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ούτε λέξη στον ΟΗΕ για το ΄60» ότι στην επιστολή προς Γκουτέρες, 30 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο επίμαχο θέμα.

Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ζωντάνεψε το κάστρο Κολοσσίου, το βράδυ του Σαββάτου, μέσα από το θεατρικό δρώμενο «Μνήμης Ταλάντωση». Αλλού γράφει για φαινόμενα συννεφιάς, τοπικές βροχοπτώσεις και παροδικές καταιγίδες εντός της εβδομάδας.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ποιον Αναστασιάδη να πιστέψει ο λαός και ποιον ο ΓΓ του ΟΗΕ;» γράφει ότι ο Πρόεδρος ενώ έριχνε την ιδέα για ενιαίο κράτος απέστειλε επιστολή στον ΓΓ ΟΗΕ δηλώνοντας ετοιμότητα για λύση ΔΔΟ. Α

λλού γράφει ότι «αναθερμαίνεται» η κυπριακή ΑΟΖ με επιστροφή της EXXON Mobil – Qatar Petroleum για τη διενέργεια γεώτρησης στο τεμάχιο 10 και το ενδιαφέρον για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο. Αλλού προβάλλει ρεπορτάζ με αρχαία μνημεία στην ύπαιθρο της Πάφου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ιδού η επικρατέστερη να αντικαταστήσει την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ως αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: