Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι διαβουλεύσεις για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο προσανατολισμός των τριών μεγάλων κομμάτων σε αναβολή των δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και η μη εφαρμογή δεκάδων νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή,  προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Επίσης στα κύρια θέματα περιλαμβάνονται η εμβολιαστική κάλυψη που έφτασε στον στόχο του 80% και οι μεταρρυθμίσεις και τα έργα που αναμένονται να γίνουν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κοντά στο 10% η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος», γράφει ότι το κόστος από τη μείωση της τιμής αναμένεται να απορροφηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα από το αποθεματικό της ΑΗΚ, το οποίο ανέρχεται περίπου στο μισό δισ. ευρώ.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι με το καλημέρα καταγράφηκαν 13 κρούσματα σε μαθητές και 2 σε καθηγητές. Αλλού γράφει ότι μένει στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας ο Χρίστος Χρίστου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τα βρήκαν για τις δημοτικές, γράφει ότι προς κλείσιμο οδεύει το μεγάλο σίριαλ για τη διεξαγωγή ή μη δημοτικών εκλογών τον Δεκέμβριο, με τα τρία μεγάλα κόμματα να προσανατολίζονται σε αναβολή των εκλογών και παράταση της θητείας των νυν τοπικών αρχών για 2,5 χρόνια.

Αλλού αναφέρεται σε μπαράζ επαφών για το ηλεκτρικό ρεύμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο χαμηλός εμβολιασμός ανηλίκων έφερε τις πρώτες αλυσίδες στα σχολεία.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ξεχνούν νόμους στα συρτάρια», γράφει ότι δεκάδες νομοθεσίες ψηφίζονται αλλά σκαλώνουν στα υπουργικά χρονοντούλαπα και δεν εφαρμόζονται. Αλλού γράφει ότι έρχονται Γάλλοι αρχαιολόγοι για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου.

Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αποφάσισαν μέτρα στα νοσοκομεία οι γιατροί, που καταγγέλλουν τον ΟΚΥπΥ για μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κλειδώνει σήμερα η μείωση της τιμής στο ρεύμα με πιέσεις ΑΚΕΛ», αναφέρεται σε κοινή συνάντηση Υπ. Ενέργειας με ΑΗΚ, ΡΑΕΚ και Υπ. Οικονομικών για το ακριβές ποσοστό μείωσης.

Αλλού γράφει ότι χωρίς εισοδήματα έμειναν για μήνες δικαιούχοι συντάξεων και επιδομάτων αφού το Υπουργείο Εργασίας χρειάζεται τέσσερις με οκτώ μήνες για να εξετάσει τις αιτήσεις τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διώκεται η ελευθερία της έκφρασης και η τέχνη.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η εμβολιαστική κάλυψη έφτασε στον στόχο του 80%», γράφει ότι o Υπουργός χαιρέτισε το επίτευγμα και είπε ότι οι προσπάθειες για περισσότερα εμβόλια θα συνεχιστούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί συζητούν τρόπους για μείωση των τιμών του ηλεκτρισμού. Αλλού αναφέρει ότι αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης καλείται ενώπιον πειθαρχικού συμβουλίου.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με δανεισμό έξι επενδύσεις και δύο μεταρρυθμίσεις έως το 2026», γράφει σε ποιους τομείς θα διατεθούν τα 200 εκ. από 1,2 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αλλού γράφει ότι κατεβαίνει με πράσινο λίφτινγκ ο Πεδιαίος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν έκανε διακοπές τον Αύγουστο, αφού υπήρξε εκτόξευση των θανάτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Αναστασιάδης περιμένει στο Προεδρικό τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας: Πλασιέ της Τουρκίας ο Λίλλι…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: