Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Πρωτοσέλιδα με την κηδεία του Μίκη και τους χειρισμούς για το βιβλίο με τον Ατατούρκ

File photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη και οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς σε σχέση με το βιβλίο της Αγγλικής στο οποίο γίνεται αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες.

Αλλα πρωτοσέλιδα  θέματα είναι η αναμενόμενη απόφαση της Βουλής για το θέμα των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης και η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υποσχέθηκε σιωπή ο άγιος Μόρφου, αλλά δεν άντεξε!» πως μετά τη σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Μόρφου εξέδωσε ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του εναντίον των εμβολιασμών.

Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής θα αποφασίσει στις 16 Σεπτεμβρίου για τη διενέργεια ή όχι εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης των ερχόμενο Δεκέμβριο. Επίσης γράφει ότι διαφώνησαν μόνο ΑΚΕΛ – Οικολόγοι για την απόσυρση του βιβλίου με την αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τα έκανε μούσκεμα με τον Κεμάλ ο Πρόδρομος» πως ο Πρόεδρος άφησε εκτεθειμένο τον Υπουργό Παιδείας για τους χειρισμούς του σε σχέση με το βιβλίο των Αγγλικών και του ζητά σήμερα εξηγήσεις.

Σε άλλο θέμα γράφει πως στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ προσέφυγαν οι τυροκόμοι λόγω της πρόσφατης απόφασης της Κομισιόν για κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ. Επίσης αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πάει Υπουργικό ο Ατατούρκ» αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά εξηγήσεις για τη διαχείριση του θέματος που αφορά το βιβλίο Αγγλικών της Β’ Λυκείου. Αλλού γράφει πως στη Λεμεσό ξενοδοχείο έστησε εξέδρα παράνομα στην παραλία, κλείνοντας πεζόδρομο και παραλία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως χωρίς αντισώματα είναι εννέα εμβολιασθέντες του γιατρού που είναι ύποπτος για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Είτε δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, είτε επιλέγουν να λένε ψέματα» γράφει στο κύριο της θέμα για τη χθεσινή ενημέρωση προς Πρέσβεις στην οποία προέβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Αλλού αναφέρει πως σειρά για την τρίτη δόση παίρνουν οι επαγγελματίες υγείας. Επίσης γράφει για σοβαρές καταγγελίες σε σχέση με το Σχέδιο της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Μέση λύση δίνει η Σύνοδος» αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη, και στο τι συζητήθηκε για το θέμα της στάσης του Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με τους εμβολιασμούς.

Αλλού γράφει για εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε κατά των rapid test για τα παιδιά. Επίσης γράφει πως ο Γενικός Ελεγκτής έθεσε θέμα για την πραγματοποίηση αποχαιρετιστήριου πάρτι για τη Δήμητρα Καλογήρου ύψους 10 χιλιάδων ευρώ το οποίο πλέον ακυρώθηκε.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ετοιμάζουν νέες, βαριές φορολογίες!» για αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων οργανισμών δημόσιας ωφελείας. Αλλού αναφέρεται στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης γράφει για μπαράζ αυξήσεων στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παιγνίδια εντυπώσεων επίδοξων υποψηφίων» πως η περίοδος προ των προεδρικών εκλογών του 2023 έχει ήδη αρχίσει, όχι ως προεκλογική αυτή καθαυτή, αλλά ως περίοδος παιγνιδιών εντυπώσεων και κινητοποίησης των επίδοξων υποψηφίων. Αλλού αναφέρει πως εκτός κρατικού ελέγχου βρίσκεται το κρίκετ στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στη δήλωση του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, πως τα Βαρώσια είναι «γη των προγόνων μας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στο κόκκινο παραμένει η Κύπρος στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: