Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Πανδημία και άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στα πρωτοσέλιδα

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας προβάλλεται σε όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Κύπρο.

Ο Τύπος προβάλλει επίσης το θέμα της μη σύγκλησης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, το Κυπριακό, τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 25 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Πάμε καλά με τον κορωναϊό – Υπάρχουν όμως κάποια αγκάθια» γράφει για μεγάλο τεστ από σήμερα, με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και την επιστροφή χιλιάδων μικρών μαθητών στις τάξεις, με τη μάσκα να μην είναι υποχρεωτική.

Γράφει αλλού ότι είναι εξαιρετικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του νέου πλαισίου πολεοδομικής και οικοδομικής αδειοδότησης που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1/10/2020. Αλλού αναφέρει ότι αλλάζει εκ βάθρων το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Ο «Πολίτης» προβάλλει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Παλεύουμε με την πανδημία και τον ‘ιό’ των αρνητών» και αναφέρεται σε οδοιπορικό της εφημερίδας στον θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Γράφει επίσης για πρεμιέρα, σήμερα, για δημοτικά και νηπιαγωγεία, με τα βλέμματα στραμμένα για το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά.

Γράφει επίσης ότι συνεδριάζουν σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων για την Επιτροπή Άμυνας, αφού δεν συνήλθε ακόμη η επιτροπή λόγω της έντασης του Μαρίνου Σιζόπουλου για συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΑΜ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κυκλοφοριακό ‘έμφραγμα’ αναφέρει ότι το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά βάζει επιπλέον πίεση και προκαλεί περαιτέρω κομφούζιο στους δρόμους. Προβάλλει επίσης το άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων εν μέσω πανδημίας.

Αλλού αναφέρει ότι στην επιτροπή Οικονομικών σήμερα θα συζητηθεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 25 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Διαμορφώνεται επικίνδυνο σκηνικό στο Κυπριακό με ‘νέες ιδέες’» και γράφει ότι αποκεντρωμένη ομοσπονδία στη βάση της πρότασης Αναστασιάδη προωθεί η Βρετανία.

Σε άλλη είδηση, γράφει ότι άρχισε η παρέλαση υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές και ότι βασικό μέλημα των κομμάτων είναι η επιλογή μιας πολυσυλλεκτικής υποψηφιότητας. Αναφέρεται επίσης στο πρώτο κουδούνι σήμερα για τη δημοτική εκπαίδευση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κύπρος: Στο 80% η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων με την πρώτη δόση για την Covid-19

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: