Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Ο τερματισμός της δίωξης Γαβριήλ και οι δημοτικές εκλογές στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για ακύρωση της διαδικασίας για ποινική δίωξη του εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ, η σημερινή αναμενόμενη απόφαση της Βουλής για αναβολή των δημοτικών εκλογών καθώς και τα περιστατικά κορωναϊού στα σχολεία, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Έμεινε μόνος του ο Πρόδρομος», γράφει στο κύριο της θέμα, ότι για το ζήτημα της ποινικής δίωξης του εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ διαφώνησαν μαζί με τον Υπουργό Παιδείας ολόκληρη η πολιτική του οικογένεια, ΔΗΣΥ και Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο σταμάτησε τη διαδικασία της δίωξης.

Αλλού, γράφει πως αναβάλλονται οι δημοτικές εκλογές και πως ο Υπουργός Εσωτερικών έστειλε χθες τα νομοσχέδια στη Βουλή, η οποία θα τα συζητήσει και θα αποφασίσει σήμερα. Αλλού, γράφει για τη δίκη για την υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι στην Ελλάδα και την γενναία Ιωάννα που μετέβηκε στο δικαστήριο και τη δειλή Έφη που δεν εμφανίστηκε.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Υπουργικό, εισαγγελέας, ΔΗΣΥ ‘ακύρωσαν’ τον Πρόδρομο», γράφει, στο κύριο του θέμα, πως το Υπουργικό αποφάσισε χθες να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να τερματίσει την ποινική δίωξη του εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ μετά την κατακραυγή που υπήρξε. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι ο ιός μπήκε στα σχολεία και πως είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός των νέων. Αλλού, γράφει ότι ελλειμματικός κατά 1,2 δις ευρώ αναμένεται να είναι ο προϋπολογισμός και για το 2022.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Άρχοντες για εφτάμισι χρόνια», γράφει πως παράταση μέχρι το 2024 δίνουν σήμερα κόμματα και Κυβέρνηση σε τοπικές αρχές και σχολικές εφορίες, καθώς αναμένεται η Βουλή να ψηφίσει υπέρ της αναβολής των δημοτικών εκλογών στο όνομα της μεταρρύθμισης της ΤΑ.

Αλλού, γράφει πως ξένοι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν πως τα φράγματα της Κύπρου συμπλήρωσαν το ήμισυ της ωφέλιμης ζωής τους και χρήζουν συστηματικής παρακολούθησης. Σε άλλο του θέμα γράφει για ανοικτά μέτωπα που κλονίζουν ξανά τα νοσοκομεία.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «’Νίκη της κοινωνίας’ ο τερματισμός της δίωξης Γαβριήλ», γράφει, στο κύριο της θέμα, πως απανωτά είναι τα αδειάσματα από πολλές κατευθύνσεις του Υπουργού Παιδείας , ο οποίος ωστόσο δεν υποβάλλει την παραίτηση του.

Αλλού, γράφει πως το ΑΚΕΛ δεν ξεχνά τους πυρόπληκτους και χθες αντιπροσωπεία του κόμματος βρέθηκε στις περιοχές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού. Σε άλλο της θέμα γράφει για φωλιά τρωκτικών αντί σχολείου στο ακίνητο της Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής στη Λάρνακα.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, κάτω από τον τίτλο “Τερματίζεται η διαδικασία για τον καλλιτέχνη Γαβριήλ”, γράφει, στο κύριο της θέμα, πως το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε να αποσύρει την ποινική υπόθεση εναντίον του καλλιτέχνη και καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ.

Σε άλλο της θέμα γράφει πως οι μειώσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ αναμένεται να επέλθουν σε λίγες ημέρες. Αλλού, γράφει για την έκκληση του Γενικού Εισαγγελέα στους Βουλευτές για να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Συμφωνία Λευκωσίας – Καϊρου: Έναρξη μελέτης για μεταφορά φυσικού αερίου από οικόπεδο 12 “Αφροδίτη” στην Αίγυπτο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: