Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Η τριμερής με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τα πόθεν έσχες στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ενόψει της άτυπης τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ ΟΗΕ και τον Ερσίν Τατάρ, το Πόθεν Έσχες του Προέδρου, της Προέδρου της Βουλής και των Υπουργών προβάλλονται ως κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

«Πάω στην τριμερή χωρίς να έχω όση αισιοδοξία θα ήθελα» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» και προβάλλει τη δήλωση του Προέδρου ότι οι δηλώσεις Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Τατάρ, δεν μας κάνουν αισιόδοξους. Αλλού γράφει ότι οι αρχές βλέπουν εμπρησμό πίσω από τις πυρκαγιές στην Πάφο. Σε άλλο θέμα γράφει για το Πόθεν Έσχες Αναστασιάδη, Αννίτας Δημητρίου και Υπουργών.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρόεδρος…΄άστεγος’ και πολυσυνταξιούχος» και γράφει «σχεδόν φτωχός ο Νίκος Αναστασιάδης με πλούσια όμως σύζυγο και θυγατέρες». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τζέιν Χολ Λουτ θα αντικατασταθεί αφού ανέλαβε θέση στο ΔΣ της Shell. Αλλού αναφέρεται στον 4ο συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2021 που προβλέπει δαπάνες 91,7 εκ. ευρώ.

Με τίτλο «Τριμερής χαμηλών προσδοκιών» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ο Νίκος Αναστασιάδης είναι απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό λόγω Ερντογάν και Τατάρ. Σε άλλο θέμα προβάλλει φωτογραφία από τον τουρκομαχαλά της Λάρνακας και αναφέρεται σε άθλιες εικόνες ερήμωσης. Αλλού γράφει ότι το Ανώτατο δημοσίευσε κανονισμό που επιτρέπει στους δικαστές να χειρίζονται υποθέσεις χωρίς τη φυσική παρουσία διαδίκων.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πόθεν Έσχες με πολλά ακίνητα, κινητά και μετοχές για Πρόεδρο και υπουργούς» και γράφει ότι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είναι μέτοχοι σε εταιρείες, τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει κονδύλια για κοινωνική πολιτική. Αλλού γράφει πως κρύβουν όλη την αλήθεια για το ισραηλινό κατασκοπευτικό βαν.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Ανησυχίες για τις πληρωμές με κάρτες» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στα τσιγάρα και άλλα προϊόντα επηρεάζουν πιο πολύ τα μικρά καταστήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος δήλωσε περιουσιακά στοιχεία 266 χιλιάδων ευρώ. Αλλού προβάλλει φωτογραφία του Προέδρου από τη χθεσινή Διάσκεψη Τύπου στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία δήλωσε ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξος όσο θα ήθελε ενόψει τις άτυπης συνάντησης για το Κυπριακό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Γκουτέρες “ξέχασε” το Κυπριακό και ευχαριστεί τον Ερντογάν για το προσφυγικό: Τον συνάντησε στο “Σπίτι της Τουρκίας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: