Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η απόσυρση σχολικού βιβλίου λόγω Κεμάλ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Η απόσυρση από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου βιβλίου των αγγλικών λόγω αναφοράς στον Κεμάλ Ατατούρκ μετά την οδηγία για σκίσιμο της συγκεκριμένης σελίδας, κυριαρχεί στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άνω κάτω λόγω Κεμάλ Ατατούρκ!», γράφει στο κύριο της θέμα ότι βιβλίο αγγλικών που αγοράσαμε από την Αγγλία εγκωμιάζει τον ιδρυτή της Τουρκίας και υπεύθυνο της Μικρασιατικής καταστροφής. Αλλού γράφει ότι πάρτι αποχαιρετισμού με χρήματα του δημοσίου ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του Γ. Ελεγκτή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σημαντικές ανακοινώσεις ενώπιον επενδυτών.

Η εφημερίδα «Πολίτης» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Πρόδρομος ‘έσκισε’ τον Κεμάλ Ατατούρκ!», γράφει ότι άρχισαν με την αφαίρεση μιας σελίδας από βιβλίο των αγγλικών και κατέληξαν στην… απόσυρση του βιβλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας μετά τον ΟΚΥπΥ τα έχωσε χοντρά και στον ΟΑΥ. Αλλού γράφει ότι χάλασε το πάρτι της Καλογήρου που θα μας κόστιζε €10.000.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βουλή για καουμποϊλίκια», γράφει ότι στην επιτροπή Δεοντολογίας οδηγείται ο Θεμιστοκλέους που επέστρεψε ως αντιγραφέας των χρυσαυγιτών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στον αποχαιρετισμό στον «παιδαγωγό του Έθνους» Μίκη Θεοδωράκη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αλλάζει πλάνα η Τροχαία λόγω θανατηφόρων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στα χαρτιά…ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των νοσοκομείων», γράφει ότι ο δημόσιος τομέας Υγείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη στελέχωση, τις υποδομές, τον εξοπλισμό και τα αναλώσιμα.

Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας ακυρώνει την κριτική σκέψη στο χώρο της Παιδείας. Σε άλλο θέμα γράφει «προκλητικά ανέτοιμο για την ειδική εκπαίδευση» βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι σύνδεσμοι και βουλευτές στην κοινοβουλευτική επιτροπή παιδείας με θέμα τα προβλήματα στην ειδική εκπαίδευση.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αποσύρεται το βιβλίο λόγω Ατατούρκ», γράφει ότι η κίνηση αυτή του Υπουργείου ακολούθησε προηγούμενη οδηγία για σκίσιμο προσβλητικής σελίδας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο τυροκόμοι κινήθηκαν νομικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΠΟΠ του χαλουμιού.

Αλλού αναφέρεται στο περιστατικό στη Βουλή με ισχυρισμούς για λεκτική επίθεση από τον Βουλευτή του ΕΛΑΜ Ανδρέα Θεμιστοκλέους προς την κοινοβουλευτική συνεργάτη των Οικολόγων Έφη Ξάνθου.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος 

Κύπρος: Αποσύρεται σχολικό βιβλίο αγγλικών που εκθείαζε τον Κεμάλ* Με απειλές απαντά ο Τσελίκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: