Επισήμως στο “κόκκινο” Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική: Τα μέτρα που θα επιβληθούν

File photo: Φωτογραφία από drone που εικονίζει την πλατεία Αριστοτέλους άδεια λόγω της εφαρμογής απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας Θεσσαλονίκη – κάτι που θα ισχύσει και τώρα με την ένταξή της στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Στο “κόκκινο”, στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη, μπήκαν επισήμως το απόγευμα σήμερα Τετάρτη – επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από το πρωί – οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, η Λάρισας,  Κιλκίς και Χαλκιδική.

Παράλληλα,  στο «κόκκινο» παραμένουν οι Π.Ε. Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, στο επίπεδο 3 – «πορτοκαλί» (από «κόκκινο» προηγουμένως) περνά η Π.Ε. Αργολίδας.

Στο επίπεδο 4 προβλέπονται τα εξής μέτρα:

 

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Η έναρξη των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  (ΦΕΚ).

Η απόφαση να ενταχθούν στο «κόκκινο» ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε σήμερα 325 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 122 στην Λάρισα. 

 

Δυστυχώς συνηθίσαμε την τραγωδία: Ακόμη 44 νεκροί από κορωναϊό * 2.187 τα κρούσματα, ανεμβολίαστοι 90,4% των διασωληνωμένων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: