Εμβολιασμός παιδιών και από παιδιάτρους: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

File Photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη στο Μαξίμου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Το έδαφος για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών και από παιδιάτρους στα ιατρεία τους προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το εν λόγω ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

Πρόσθεσε δε ότι έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα. «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί  μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία», υπογράμμισε.

Aνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

Πάντως ο κ. Οικονόμου έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ιερείς, απάντησε ότι «ακόμα και για την εκκλησία εξετάζεται η υποχρεωτικότητα παρότι κι εκεί είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση, ο κ. Οικονόμου  ανέφερε ότι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός είναι να λειτουργήσει δια ζώσης παντού, και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων που δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα διαγνωστικά τεστ, στα πρωτόκολλα από τους ειδικούς για το πώς αντιδρούμε σε περίπτωση που έχουμε κρούσματα, καθώς και στο εμβόλιο, για το οποίο, όπως είπε, θα εντατικοποιηθεί η παρότρυνση επικοινωνιακά για να εμβολιαστεί ο κόσμος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων  στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία.

Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους προστασία και για τη θωράκιση τους για την επιστροφή στο σχολείο και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Επιστολή Ρόμπερτ Μενέντεζ σε Σακελλαροπούλου: «Θα έχω πάντα στην καρδιά μου το παράσημο»

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: