Δολοφονία Φύσσα: Οχτώ χρόνια από το νεοναζιστικό έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

File Photo Κόσμος καταθέτει λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Ο 34χρονος ράπερ Παύλος Φύσσας, γνωστός και ως Killah P ή Dogo Argentino, δολοφονείται στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, ενώ οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αυτή ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

«Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η δολοφονία του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα, προχθές τα μεσάνυχτα στο Κερατσίνι, από 45χρονο οπαδό της Χρυσής Αυγής. Είναι το πρώτο περιστατικό που συνδέει άμεσα εν ψυχρώ δολοφονία πολίτη με τον ακροδεξιό χώρο. Ο 45χρονος δράστης Γ.Ρ., που ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και αποκάλυψε ότι επισκεπτόταν 5 – 6 φορές την εβδομάδα τα γραφεία του κόμματος στη Νίκαια. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι δεκαπέντε λεπτά πριν καρφώσει το μαχαίρι στο στήθος του θύματος, δέχτηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άτομο που τον καλούσε να μεταβεί στο Κερατσίνι για να πάρει μέρος στη συμπλοκή. Πλην αυτού είχαν ειδοποιηθεί από ομοϊδεάτες του περίπου 50 άτομα που έστησαν “ενέδρα” στο θύμα, το οποίο παρακολουθούσε με φίλους του αγώνα ποδοσφαίρου σε καφετέρια. […].», ανέφερε τότε η εφημερίδα “Καθημερινή”

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά για το περασμένο σχολικό έτος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: