Άκαρπες οι συνομιλίες Τουρκίας και Αιγύπτου για την Αν. Μεσόγειο, αλλά συμφώνησαν για νέο κύκλο διαβουλεύσεων

File photo: O Τούρκος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Άγκυρα στη Διάσκεψη του Παρισιού για την Λιβύη. photo via @MFATurkey




Συνέχιση των συνομιλιών συμφώνησαν Τουρκία και Αίγυπτος στο δεύτερο γύρο των διαβουλεύσεων τους, στην Άγκυρα, κατά τον οποίο μεταξύ άλλων συζήτησαν και για την ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων Τουρκίας – Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2021 μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον Τούρκο αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ και τον Αιγύπτιο Υφυπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη Χαμντί Σανάντ Λόζα.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τα διμερή θέματα, συζητήθηκαν επίσης ορισμένα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και την ανατολική Μεσόγειο.

Προστίθεται ότι οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να λάβουν περαιτέρω βήματα προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στα θέματα που συζητήθηκαν και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Οι Έλληνες στοιχειώνουν την Μέρκελ: Η δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας μου όταν τους ζήτησα τόσα πολλά…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: