11η Σεπτεμβρίου: Ποιοι εξέχοντες πολιτικοί συντάχτηκαν με τις θεωρίες συνωμοσίας

File Photo Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχματινετζάντ είναι από τους πλέον επίμονους υποστηρικτές των θεωριών συνομωσίας EPA/ABEDIN TAHERKENAREH μέσω ΚΥΠΕ




11η Σεπτεμβρίου μετά 20 έτη. Η Ιστορία έχει αποφανθεί, όμως οι συνωμοσιολόγοι έχουν τις δικές τους «απαντήσεις».

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Εξέχοντες πολιτικοί ανά τον κόσμο ασπάστηκαν τις θεωρίες συνωμοσίας και δεν υπέγραψαν την ετυμηγορία της Ιστορίας.

11η Σεπτεμβρίου, μετά 20 έτη. Οι Τρεις Σωματοφύλακες του Δουμά δεν πιάνουν ξανά τα ξίφη τους για να ριχτούν σε νέες περιπέτειες, αλλά ακριβώς μετά 20 έτη από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 οι… θεματοφύλακες των θεωριών που ανεβαίνουν κόντρα στο ρεύμα σαν τους σολωμούς, εξακολουθούν να κολυμπούν στις αμφισβητούμενες απόψεις τους.

11η Σεπτεμβρίου και ο νους γυρίζει πίσω, τότε που η Νέα Υόρκη δέχτηκε επίθεση από αεροπλάνα, τότε που κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι – το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, τότε που οι Αμερικάνοι κατάλαβαν ότι δεν είναι άτρωτοι· κι αυτοί, όπως ο μυθικός Αχιλλέας είχαν το τρωτό σημείο τους, που δεν βαπτίστηκε στα νερά της Στυγός και που ο εχθρός το βρήκε και τους έπληξε.

Κι αν για τον Αχιλλέα ήταν η φτέρνα, για τους νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους σχεδιαστές (σχεδόν όλων) των πολέμων των δύο τελευταίων αιώνων, ήταν η καρδιά των ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη! Εκεί χτύπησαν οι εχθροί και το πλήγμα ήταν καίριο.

Έχουν γραφτεί πολλά, έχουν κυκλοφορήσει ντοκιμαντέρ, ταινίες, θεωρίες συνωμοσίας, έχουν γίνει ρεπορτάζ, έχουν ειπωθεί τα πάντα. Άλλωστε μέσα σε 20 χρόνια ακόμα και η πιο μικρή ιστορία γιγαντώνεται, πόσω μάλλον μια γιγαντιαία ιστορία…
Κι εδώ σήμερα τι θα θυμηθούμε; Αυτούς – τους διάσημους πολιτικούς – που αμφισβήτησαν την ιστορική βάση της «11ης Σεπτεμβρίου», ότι δηλαδή από τη μια οι καλοί Αμερικάνοι, από την άλλη η κακή Αλ Κάιντα και στη μέση αθώα θύματα. Τα αθώα θύματα κρατήστε τα στη μέση. Και πάμε για τις δυο άκρες…

Οι πρώτες… διαφορετικές απόψεις ξεπήδησαν από την Ευρώπη

Οι πρώτες διαφορετικές θεωρίες από την προφανή ιστορία του χτυπήματος στη Νέα Υόρκη εμφανίστηκαν στην Ευρώπη. Μια εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, η θεωρία της «inside job», δηλαδή της δουλειάς από μέσα, αποτέλεσε αντικείμενο διατριβής ερευνητή από το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη «Le Monde». Κι έπειτα οι διάφορες θεωρίες άρχισαν να ξεπετάγονται από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Έξι μήνες μετά την «11η Σεπτεμβρίου», το βιβλίο με τις θεωρίες του γάλλου δημοσιογράφου Thierry Meyssan, «L’Effroyable Imposture» (Η τρομερή απάτη) έγινε best seller στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το βιβλίο υποστήριζε μέσες άκρες ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν «ψευδείς σημαίες» (η τακτική των πειρατών που ύψωναν άλλη σημαία για να παραπλανήσουν και να παγιδέψουν τα ανυποψίαστα σκάφη) που… υψώθηκαν από ακραία στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και το στρατιωτικό – βιομηχανικό κατεστημένο, που αναζητούσαν casus belli (αιτία πολέμου) για στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Κάποιοι πολιτικοί… διάβασαν το βιβλίο

Το βιβλίο (που έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες) αμφισβητεί την αμερικανική κυβερνητική εκδοχή των γεγονότων και θέτει ερωτήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες των γεγονότων που, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, άλλαξαν τη γεωπολιτική παγκόσμια τάξη! Και μετά το βιβλίο, που ας πούμε ήταν προϊόν ενός «συνωμοσιολόγου», ήρθαν και οι δηλώσεις – θέσεις – επίσημες απόψεις πολιτικών από σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο και η αμφισβήτηση έπεσε σαν σπόρος στη σκέψη πολλών.

Ο – τότε – πρόεδρος Τζορτζ Μπους τζούνιορ κατήγγειλε τις «εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, που επιχειρούν να απομακρύνουν την ευθύνη από τους ίδιους τους τρομοκράτες»…
Να σημειώσουμε επίσης ότι η Αλ Κάιντα – που θεωρήθηκε άμεσα υπεύθυνη – έχει επανειλημμένως αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις από επίσημα χείλη της οργάνωσης. Κι όμως… Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν σταματούσαν να διαδίδονται και είχαν τυλίξει τη Γη σαν ιστός αράχνης. Το 2008, οι θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου ήταν στην κορυφή της λίστας με τις «Μεγαλύτερες Θεωρίες Συνωμοσίας» που συνέταξε η εφημερίδα «The Daily Telegraph».

Το Πακιστάν είναι σίγουρο…

Και αφήνουμε τους συνωμοσιολόγους και περνάμε στα επίσημα χείλη.
Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι υψηλόβαθμα στελέχη από την Πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών (Intelligence Inter-Services Intelligence  – ISI) μπορεί να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιθέσεων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, όπως η ισραηλινή Μοσάντ, γνώριζαν για τις επιθέσεις και ακόμη ότι η Σαουδική Αραβία μπορεί να έπαιξε ρόλο στη χρηματοδότηση των επιθέσεων. Ο πακιστανός στρατηγός Χαμίντ Γκιούλ, πρώην επικεφαλής της ISI, θεωρούσε ότι οι επιθέσεις ήταν «εσωτερική δουλειά» των Ηνωμένων Πολιτειών, που διεκπεραιώθηκε από το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας δεν το συζητούσε στην αρχή…

Και μια ευρωπαϊκή άποψη: Ο Φραντσέσκο Κοσίγκα, πρώην πρόεδρος της Ιταλίας, είχε δηλώσει ότι «…Είναι γνωστό μεταξύ της ιταλικής κεντροαριστεράς ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια κοινή επιχείρηση της CIA και της Mossad»!
Αργότερα ανασκεύασε και δήλωσε ότι δεν το πίστευε πραγματικά.
Ο Αντρέα φον Μπέλοου, πρώην υπουργός Έρευνας της Γερμανίας, υποστήριξε ότι η «11η Σεπτεμβρίου» οργανώθηκε για να δικαιολογήσει τους μετέπειτα πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Θα είχε διαβάσει το βιβλίο του Γάλλου… Ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμαντ φέρεται να δήλωσε ότι «υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις, ότι οι επιθέσεις παραποιήθηκαν για να μπορέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να πολεμήσουν εναντίον μουσουλμάνων»!

Θα χαλάσουμε τις σχέσεις μας…

Τον Μάρτιο του 2010 ο Γιουκιχίσα Φουτζίτα, Ιάπωνας εξέχων πολιτικός υποστήριξε ανοιχτά τις θεωρίες συνωμοσίας για την «11η Σεπτεμβρίου». Η εφημερίδα « The Washington Post» πήρε ανοιχτά θέση εναντίον του Ιάπωνα πολιτικού γράφοντας ότι «Η συμμαχία ΗΠΑ -Ιαπωνίας θα δοκιμαστεί σκληρά αν το κόμμα του Φουτζίτα συνεχίσει να ανέχεται τέτοιου είδους απόψεις».

Ο πρώην ηγέτης του Καναδικού Φιλελεύθερου Κόμματος, Στεφάν Ντιόν, υποχρέωσε έναν υποψήφιο του από το Γουίνιπεγκ, τον Λέσλι Χιουζ, να παραιτηθεί από την προεκλογική του εκστρατεία, όταν εμφανίστηκαν δημοσιεύματά του στα οποία ο Χιουζ υποστήριζε ότι «…αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου».

Τον Φεβρουάριο του 2009, ο Έιμερικ Τσοπρέιντ, καθηγητής γεωπολιτικής στο στρατιωτικό κολέγιο CID στο Παρίσι, απολύθηκε από τον γάλλο υπουργό Άμυνας Ερβέ Μορέν επέιδη έγραψε βιβλίο με τίτλο «Chronicle of the Clash of Civilizations» στο οποίο υποστήριζε τις θεωρίες συνωμοσίας της 11ης Σεπτεμβρίου.
Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Βαν Τζόουνς, σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παραιτήθηκε μετά την ανακάλυψη υπογραφής του σε αναφορά του 2004 με την οποία ζητούσε έρευνα για το αν κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέτρεψαν σκόπιμα τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Αχμαντινετζάντ τα είπε στον ΟΗΕ!

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2010, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη είπε ότι «Η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού, καθώς και άλλα έθνη και πολιτικοί, πιστεύουν πως η αμερικανική κυβέρνηση ενορχήστρωσε την επίθεση για να αντιστρέψει την πορεία καθόδου της αμερικανικής οικονομίας και για να θέσει υπό τον έλεγχο της την Μέσης Ανατολής για να σώσει το σιωνιστικό καθεστώς. Η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού καθώς και τα περισσότερα έθνη και πολιτικοί σε όλο τον κόσμο συμφωνούν με αυτήν την άποψη», είπε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άσκησε δριμεία κριτική στα σχόλια του Αχμαντινετζάντ στη Γενική  Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη ημέρα, λέγοντας ότι «Η δήλωση του ήταν ασυγχώρητη».
Ο Αχμεντινετζάντ είχε περιγράψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ως «ύποπτο γεγονός» και υποστήριζε ότι η κυβέρνηση Μπους συμμετείχε στην «11η Σεπτεμβρίου». Ο Ιρανός πρόεδρος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του το 2011 σε ακόμη μια ομιλία του στον ΟΗΕ.

Και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

«Οι επιθέσεις ήταν εσωτερική υπόθεση», επέμενε μέχρι το θάνατό του ο Μοχάμεντ Μόρσι
Το 2012, ο τότε πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι συγκάλεσε μια επιστημονική διάσκεψη για την εξέταση των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιθέσεις ήταν «εσωτερική υπόθεση». Αν και η Αλ Κάιντα – κατά καιρούς – κόμπαζε για το «επίτευγμά» της, το 75 % των Αιγυπτίων πολιτών εξακολουθούν να αρνούνται ότι οι Άραβες πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, όπως ανέφερε μια μελέτη τον Ιούλιο του 2011!

Και μια διαφορετική προσέγγιση… από μέσα

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο Τμήμα Εργασίας επί κυβέρνησης Μπους, Μόργκαν Ρέινολντς, υποστήριξε με επιχειρήματα ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν αεροσκάφη στις επιθέσεις. Ο Ρέινολντς ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατο αεροπλάνα της Boeing σαν εκείνα των Πτήσεων 11 και 175 να είχαν εισχωρήσει στα ατσάλινα πλαίσια των Πύργων και ότι η χρησιμοποιήθηκε εικονική – ψηφιακή πραγματικότητα για την απεικόνιση των συντριβών του αεροπλάνου τόσο στα ρεπορτάζ ειδήσεων όσο και σε ερασιτεχνικό βίντεο: «Δεν υπήρχαν αεροπλάνα, δεν υπήρχαν αεροπειρατές», επιμένει ο Ρέινολντς. «Το ξέρω, το ξέρω, είμαι εκτός του mainstream, αλλά έτσι είναι», είπε και έψαξε την επομένη για δουλειά…

Κι ο χρόνος φεύγει κι όσο θα φεύγει τόσο θα έρχονται νέες θεωρίες και απόψεις από επίσημα και ανεπίσημα χείλη. Εκείνοι που γνωρίζουν δεν μίλησαν ποτέ κι εκείνοι που δεν γνωρίζουν το παραμικρό θα συνεχίσουν να μιλούν. Και ο χρόνος θα συνεχίσει την μονότονη πορεία του πλάι πλάι με την Ιστορία.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

11η Σεπτεμβρίου – 20 Χρονια Μετά: Πως θυμούνται οι Αφγανοί την «μακρινή» τότε γι αυτούς Αμερική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: