Αναστολές δρομολογίων τρένων και καθυστερήσεις στα ΚΤΕΛ λόγω διακοπής κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήνα-Οινόη

Photo Ερπυστριοφόρο του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, την Παρασκευή 06 Αυγούστου 2021. Δραματικές ώρες ζει η Αττική, καθώς η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτα και είναι πλέον μέσα στις Αφίδνες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, ενώ από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα-Οινόη, εξαιτίας της φωτιάς στην Αττική, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την αναστολή των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 54 και 55.

Επίσης αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 56 και 57 στην διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Αθήνα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο τμήμα Αθήνα-Οινόη.

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι ακυρώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 58 και 59 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και της αμαξοστοιχίας 885 Καλαμπάκα-Αθήνα.

Επίσης, για αύριο Σάββατο 7 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 52, 53 και 884.

Με παράκαμψη και με μικρή χρονική καθυστέρηση τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, κανονικά, με παράκαμψη μέσω Θήβας λόγω των πυρκαγιών και με μικρή χρονική καθυστέρηση, γίνονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, Στέφανος Τσόλης.

«Από Θήβα γίνεται παράκαμψη προς Μαγούλα και από εκεί προς Ελευσίνα, με χρονική καθυστέρηση της τάξης της μισής ώρας, σε σχέση με την κανονική διάρκεια του ταξιδιού» επισήμανε ο κ.Τσόλης, σύμφωνα με τον οποίο για σήμερα είναι προγραμματισμένα 35 δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας (μετάβαση και επιστροφή), τα οποία γίνονται με πληρότητα κοντά στο 85%, τη μέγιστη επιτρεπόμενη -λόγω πανδημίας- από τον νόμο.

Στο ερώτημα αν υπήρξαν ακυρώσεις από πολίτες, που ανέβαλαν το ταξίδι τους με τα ΚΤΕΛ λόγω των πυρκαγιών, ο κ. Τσόλης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι επιβάτες ταξιδεύουν για τις θερινές διακοπές τους και έχουν ήδη κλείσει και προγραμματίσει τη διαμονή τους στον προορισμό τους. «Χθες είχαμε πέντε λεωφορεία για Πειραιά, με τελικό προορισμό τα νησιά» τόνισε.

Οι διακοπές ρεύματος αυτήν την ώρα

Στις περιοχές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιές ανά την Ελλάδα εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα ενώ στη Μάνη γίνονται και πάλι διακοπές εξαιτίας της χθεσινής αναζωπύρωσης.

Αναλυτικά οι περιοχές χωρίς ρεύμα αυτήν την ώρα είναι:

Στην Αττική: Ιπποκράτειος πολιτεία, τμήμα της Μαλακάσας, των Αφιδνών, τμήμα στο Πολυδένδρι, το αντλιοστάσιο Κρυονερίου και τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Στην Εύβοια περιοχή Αγ. Άννας-Μαντουδίου:

Στην Πελοπόννησο: στην Ηλεία τα χωριά Χελιδόνι, Κρυονέρι, Νεράιδα, Πουρνάρι, Καυκανιά, Λάσδικα, Πεύκες, Λάλα. Στη Μεσσηνία :Δασοχώρι, Αγία Θεοδώρα, Βράχος, ‘Ανω Μέλπεια, Αγιος Αθανάσιος, Μοναστηράκι, Αγιοι Θεόδωροι, Καρνάσι. Στη Μάνη: Σιδηρόκαστρο , Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος

Στο Αγρίνιο τα χωριά Ελαία, Καλλιθέα, Δαφνοχώρι:

Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Λέρος ενώ στην Κω γίνονται εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος έως ότου εγκατασταθούν στο νησί τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE  

Η φωτιά «έκοψε» την Εύβοια στα δύο: Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 600 άνθρωποι μέσα στη νύχτα με πλωτά μέσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: