Το Serendipity 3, στο Γκίνες για τις τηγανιτές πατάτες του: 200 δολάρια η μερίδα [συνταγή – βίντεο]

Το εστιατόριο Serendipity 3 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, για τις τηγανιτές του πατάτες




Το γνωστό εστιατόριο Serendipity 3 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης μπήκε για άλλη μια φορά στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αυτή τη φορά για τις τηγανιτές του πατάτες.

Το εστιατόριο διεκδικεί ήδη τα παγκόσμια ρεκόρ για το ακριβότερο μπέργκερ (295 δολάρια) και παγωτό (1.000 δολάρια). Από τις 13 Ιουλίου, οι τηγανιτές του πατάτες είναι επίσημα οι ακριβότερες στη Γη, και έχουν την θέση τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

«Το Serendipity 3 είναι πραγματικά ένα χαρούμενο μέρος. Ο κόσμος έρχεται εδώ για να γιορτάσει και κάποιες φορές για να αποδράσει από την πραγματικότητα της ζωής», λέει ο σεφ και δημιουργικός διευθυντής του ρεστοράν, Τζο Καλντερόνε.

Τι το ιδιαίτερο έχουν όμως αυτές οι τηγανιτές πατάτες; Ο σεφ χρησιμοποιεί ψιλόφλουδες πατάτες της ποικιλίας Chipperbec που ζεματίζει σε ξύδι και σαμπάνια. Στη συνέχεια τις τηγανίζει δύο φορές, σε καθαρό λίπος χήνας ώστε να παραμείνουν τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζει με βρώσιμα φύλλα χρυσού και προσθέτει αλάτι και λάδι τρούφας. Οι πατάτες σερβίρονται σε κρυστάλλινο πιάτο μαζί με μια ορχιδέα, λεπτές φέτες τρούφας και ντιπ τυριού Mornay.

«Η τρούφα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής», εξηγεί ο σεφ Φρέντερικ Σον – Κίβερτ.

Όπως πολλά εστιατόρια, το Serendipity 3 έκλεισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και οι δυο σεφ σκέφτηκαν ότι αυτό το ιδιαίτερο πιάτο, θα ήταν ένας καλός τρόπος να ανακοινωθεί η επιστροφή του. Ο στόχος τους πέτυχε, καθώς υπάρχει λίστα αναμονής οκτώ έως δέκα εβδομάδων.

«Ήταν ένας δύσκολος ενάμισης χρόνος για όλους και τώρα πρέπει να διασκεδάσουμε», δήλωσε ο Καλντερόνε.

Με πληροφορίες από CNN μέσω ertnews.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Το σύμπαν του επαναστάτη μόδιστρου Τιερί Μιγκλέρ σε έκθεση στο Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: