To άρθρο με τα 54 εκατ. views στo Facebook που έγινε η χαρά κάθε συνωμοσιολόγου

Photo by icon0.com from Pexels




Ενα άρθρο για έναν γιατρό, ο οποίος πέθανε μετά το εμβόλιο για την Covid-19 ήταν αυτό που διαβάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο μέσω Facebook, το α΄ τρίμηνο του 2021.

Το άρθρο, το οποίο υπέστη ενημέρωση περιεχομένου όταν προέκυψε ότι δεν υπήρξε αποδεδειγμένη αιτιακή συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου και του θανάτου του γιατρού- ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των σκεπτικιστών του εμβολίου.

Οι New York Times υποστήριξαν ότι η Facebook αρχικά απέκρυψε στην αναφορά της το συγκεκριμένο εύρημα επειδή κάτι τέτοιο θα «φαινόταν άσχημο για την εταιρία».

Το link με τα εκατομμύρια views δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το άρθρο μιας «μέινστριμ» αμερικανικής εφημερίδας, το οποίο ανέφερε ότι ένας γιατρός πέθανε δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου.

 

Το link προσείλκυσε περίπου 54 εκατομμύρια views ενώ το report της Facebook για το α’ τρίμηνο έδειξε επίσης ότη η 19η πιο δημοφιλής σελίδα στην πλατφόρμα ήταν αυτή των Epoch Times, που κατηγορείται για διάδοση -δεξιάς… απόχρωσης- θεωριών συνωμοσίας

Η μαζική διάδοση του άρθρου αποδεικνύει πόσο γόνιμο μπορεί να γίνει το έδαφος των social media σε αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο.

Μετά το δημοσίευμα των Νew York Times η Facebook αναγκάστηκε να δημοσιεύσει το report.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε: «Σχεδιάζαμε να δημοσιεύσουμε το report νωρίτερα αλλά επειδή ξέραμε την δημοσιότητα που θα αποκτούσε , υπήρξαν διορθώσεις στο σύστημα τις οποίες θέλαμε να κάνουμε».

 

Με πληροφορίες από BBC, Covid: Most popular Facebook link in US spread vaccine doubt

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Εισβολή αρνητών του εμβολίου στις εγκαταστάσεις βρετανικών τηλεοπτικών καναλιών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: