Τεράστια καταστροφή στην Εύβοια: Κάηκαν 114.367 στρέμματα – O χάρτης με τις περιοχές [video-photos]

File photo Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Η πύρινη λαίλαπα έχει αφήσει πίσω της τεράστιες καταστροφές στις πληγείσες περιοχές της χώρας, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν σε δασικές εκτάσεις.

Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας είναι εκείνη που έχει πληγεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις τελευταίες ημέρες, με τουλάχιστον 2.000 άτομα να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και εκατοντάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Σκάι.

Τα τελευταία 24ωρα εκδηλώθηκαν 81 δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 ενεργές δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Έξι μέτωπα είναι πιο σοβαρά. Αυτά είναι, στη Ρόδο, στην Κω, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία (Πελοπόννησο), στην Ανατολική Μάνη (Πελοπόννησο) και στη Βαρυμπόμπη (στην περιοχή της Αττικής). Σε όλες αυτές τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες εκκενώσεις.

Ειδικότερα στην Εύβοια, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε σε πολλά μέρη του νησιού, ενώ πυροσβεστικά μέσα έχουν αναπτυχθεί μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων 112 πυροσβεστών και 23 οχημάτων από τη Ρουμανία, 3 πυροσβεστικών αεροσκαφών από τη Γαλλία, την Κροατία και την Ισπανία, που μεταφέρθηκαν εκεί από άλλες περιοχές για να ενισχυθεί η προσπάθεια κατάσβεσης. Επίσης, από την Ουκρανία έχουν σταλεί 34 πυροσβέστες και 14 οχήματα.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενεργοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου (EMSR527) και έχουν παρασχεθεί δύο δορυφορικοί χάρτες για την υποστήριξη της ανάλυσης των πληγέντων περιοχών στην Εύβοια. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών της ΕΕ για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παραμείνει υψηλός έως ακραίος στα περισσότερα μέρη του νησιού.

Συνολικά, έχουν καεί στην Εύβοια 46.283 εκτάρια (περίπου 114.367 στρέμματα), σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΕ. Πρόκειται σαφώς για τεράστια καταστροφή του πρασίνου της περιοχής και για διατάραξη της φυσικής ισορροπίας της.

Πληροφορίες από Σκάι
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροεγκαύματα από τη μάχη της Αρκαδίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: