Τελευταίο υπουργικό υπό την παρούσα σύνθεση: Προ των πυλών o ανασχηματισμός

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 11.00 υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα είναι άνευ δραματικού απροόπτου το τελευταίο υπό την παρούσα σύνθεση.

Αμέσως μετά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση ώστε το αργότερο έως τα τέλη της εβδομάδας, ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στον ανασχηματισμό.

Τα χρονικά παράθυρα  προκειμένου να έρθουν στο προσκήνιο οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα υποδεικνύει εν πολλοίς και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του πρωθυπουργού που έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αναχώρηση για τη Σλοβενία.
1 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή στο Bled Strategic Forum.
2 Σεπτεμβρίου: Συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη, με παραγωγικούς φορείς Β. Ελλάδας (ενόψει ΔΕΘ).
3 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου (Μασσαλία).

Κατά συνέπεια, εκτιμά στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ οι πιο πιθανές ημέρες για να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Μασσαλία, είτε η ερχόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή (ρεπορτάζ του Σταύρου Παπαντωνίου)  αναμένεται να καθοριστεί από τρία χαρακτηριστικά: 

1ον: Θα περιοριστεί περί τις 5 αλλαγές αλλά θα υπάρξουν εκπλήξεις στα πρόσωπα που θα δουν την πόρρτα της εξόδου

2ον: Μεγάλο θα είναι το εύρος των αλλαγών σε επίπεδο υφυπουργών

3ον: Θα υπάρξει είσοδος πολλών βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

– Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

– Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.

– Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».

– Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Καθημερινή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σε τροχιά ανασχηματισμού η κυβέρνηση: Τα σενάρια, τα πρόσωπα και οι γρίφοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: