Στις φλόγες παραδόθηκαν οι Ροβιές: Η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα – Το λιμενικό απεγκλώβισε κατοίκους

Photo Πυκνοί καπνοί διακρίνονται πάνω από τα σπίτια κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Λίμνης Εύβοιας, την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟ μέσω ΚΥΠΕ




Στις φλόγες παραδόθηκαν οι Ροβιές, καθώς η φωτιά έφτασε στα σπίτια, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενώ από το μεσημέρι της Τετάρτης είχε δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές, πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την γραμμή άμυνας την οποία δημιουργούσαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή στα σπίτια τους, είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο, να μπαίνουν μέσα στον οικισμό και να «τρέχουν» με τέτοια ταχύτητα σπέρνοντας πανικό μέχρι να φτάσουν και να σταματήσουν στη θάλασσα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και φλόγες να βγαίνουν από παντού και τους πυροσβέστες να τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σώσουν κυρίως τους ανθρώπους.

Απομακρύνει εγκλωβισμένους πολίτες από τις Ρόβιες Εύβοιας το Λιμενικό

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών από τις Ροβιές Εύβοιας με σκάφη του Λιμενικού. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Κοκκάλας τόνισε πως «έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των πολιτών αφού κύριος γνώμονας είναι η ασφάλειά τους».

Η επιχείρηση εξελίχθηκε αφού αρκετοί πολίτες για να αποφύγουν τις φλόγες, κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής. Επειδή όμως η πύρινη λαίλαπα έφτασε στο χωριό με γρήγορη ταχύτητα αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέντε σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και η «παντόφλα» Πάραλος,  που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι πολίτες που επιβιβάζονται αυτή την ώρα στο «παντόφλα» είναι καλά στην υγεία τους.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή Γ. Παλαμιώτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λαμία, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Δύσκολες ώρες στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Ροβιές – Η φωτιά είναι μία ανάσα από τα σπίτια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: