Σέριφ από τη Μολδαβία: Με τα… αζήτητα των άλλων, στην πόρτα των ομίλων του Champions League

Ηγετική μορφή της μολδαβικής Σέριφ ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναίκού (κέντρο). Στιγμιότυπο από αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα για τα προκριματικά του Champions League epa09392665 EPA/ANDREJ CUKIC




Κι όμως το ποδόσφαιρο συνεχίζει να έχει το δικό του… παραμύθι. Η μικρή και άγνωστη Σέριφ από τη Μολδαβία από χθες (Τρίτη) βρίσκεται εμφατικά στην πόρτα των ομίλων του Champions League.

Με ηγέτη έναν ποδοσφαιριστή από τα… αζήτητα του Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Κολοβό, με ελάχιστο προϋπολογισμό και «μηδενική» ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή αξία.

Κι όμως, όποιος παρακολούθησε τον αγώνα της με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη el.wikipedia.org η ΦΚ Σερίφ Τιράσπολ (ρωσικά: ФК Шериф Тирасполь, μολδαβικά: FC Sheriff Tiraspol) γνωστή και ως Σερίφ, είναι μια φημισμένη ποδοσφαιρική ομάδα. Εδρεύει στο Τιράσπολ της Μολδαβίας και αγωνίζεται στην Εθνική Κατηγορία της Μολδαβίας, η οποία αποτελεί την κορυφαία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία στη χώρα.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 4 Απριλίου του 1997 από την Sheriff (Шериф), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας η οποία είναι και ο βασικός χορηγός της ομάδας. Η επίσημη επανίδρυση του συλλόγου έγινε από τον Βίκτορ Γκούσαν (πρόεδρο της εταιρίας Σερίφ). Ο πρώτος προπονητής της ομάδας, Αχμέντ Αλεξέροφ (ο οποίος ήταν προπονητής της ομάδας και την περίοδο του Σοβιετικού πρωταθλήματος) κατάφερε να φτάσει την ομάδα στην κορυφή του ποδοσφαίρου της Μολδαβίας.

Το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε η ομάδα ήταν το Κύπελλο Μολδαβίας της περιόδου 1998-99. Η Σερίφ κέρδισε την άνοδο στην Εθνική Κατηγορία της Μολδαβίας το 1998, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της και κυριάρχησε στην πρώτη κατηγορία με δέκα συνεχόμενους τίτλους το διάστημα 2001-2010, κερδίζοντας τον δέκατο πέμπτο τίτλο το 2017. Επίσης, έχει κατακτήσει 9 Κύπελλα Μολδαβίας (7 νταμπλ). Ωστόσο, ο σύλλογος δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σερίφ Τιράσπολ δεν πρέπει να συγχέεται με την ΦΚ Τιράσπολ, μια αντίπαλη ομάδα η οποία εδρεύει στην ίδια πόλη. Παρ’ ότι η πόλη Τιράσπολ βρίσκεται στην Υπερδνειστερία, μια αποσχισθείσα περιοχή με πολιτικούς δεσμούς με τη Ρωσία, οι σύλλογοι της πόλης αγωνίζονται στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Μολδαβίας.

Το γκολ του Δημήτρη Κολοβού

Ο Δημήτρης Κολοβός πέτυχε το δεύτερο γκολ της Σερίφ Τιρασπόλ με σουτ στην κίνηση εντός της περιοχής, μετά από ασίστ του Γιανσάνε από τα αριστερά, στη νίκη με 3-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα στα play offs του Champions League.

Με τον Γιώργο Αθανασιάδη βασικό κάτω από την εστία, η ομάδα της Μολδαβίας είναι πλέον «αγκαλιά» με τη συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Σερίφ ήταν ο Αντάμε Τραορέ, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ (45΄ + 1΄ και 80΄).

Ο 28χρονος Έλληνας επιθετικός, Δημήτρης Κολοβός, έγινε αλλαγή στο 87ο λεπτό. Απογοητευμένοι έμειναν οι παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, της ομάδας που πέρυσι απέκλεισε την Τότεναμ.

HJ με πληροφορίες από wikipedia και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νιόν, Ελβετία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ο Κιλιάν Μπαπέ θα παίξει με τον Μέσι τελικά: Δεν φεύγει φέτος από την Παρί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: