Σε συναγερμό και το Λονδίνο: Βοηθά τους πολίτες του στο Αφγανιστάν να επιστρέψουν στη Βρετανία

File photo: Πολλοί Αφγανοί έφτασαν στα περίχωρα της Καμπούλ για να σωθούν. Αλλά και εκεί έφτασαν οι Ταλιμπάν. EPA, HEDAYATULLAH AMID




Η Βρετανία εργάζεται για να προστατεύσει τους πολίτες της και να βοηθήσει άλλους πρώην εργαζόμενους της Βρετανίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να φύγουν από το Αφγανιστάν, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, την ώρα που οι Ταλιμπάν εισέρχονται στην Καμπούλ.

«Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών εργάζονται τώρα για να προστατεύσουν τους Βρετανούς υπηκόους και να βοηθήσουν πρώην εργαζόμενους της Βρετανίας και άλλα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις να ταξιδέψουν στη Βρετανία», σημειώνεται σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ από όλες τις πλευρές, καθώς προσωπικό των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο.

Μέλη “κεντρικών” ομάδων των ΗΠΑ εργάζονται από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, ενώ αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε πως αρκετά μέλη του προσωπικού της ΕΕ μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή της πρωτεύουσας που δεν έχει γίνει γνωστή.

Μετά την προέλαση-αστραπή στην πρωτεύουσα, η ανταρτική οργάνωση διέταξε τους μαχητές της να απόσχουν από τη βία, να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση όσων θέλουν να φύγουν και ζήτησε από τις γυναίκες να κατευθυνθούν σε προστατευμένες περιοχές, σύμφωνα με έναν ηγέτη των Ταλιμπάν στην Ντόχα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Οι διπλωμάτες των ΗΠΑ απομακρύνονται με ελικόπτερα: Οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ, στην Ουάσιγκτον τσακώνονται…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: