Πως απέκτησαν τα κυπριακά διαβατήρια τα στελέχη του ψευδοκράτους ζητά να πληροφορηθεί η ΕΔΕΚ

O πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, STR




Να γίνει έρευνα για να διαφανεί το πως ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ καθώς και τα μέλη της παράνομης ψευτο-“κυβέρνησης” του, έλαβαν το διαβατήριο της Κυπριακή Δημοκρατίας, ζητά το Σ.Κ. ΕΔΕΚ.

Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

Ως ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάκληση και μη ανανέωση ή έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων σε μέλη του κατοχικού καθεστώτος κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Επιπλέον οι αρμόδιοι πρέπει να διενεργήσουν έρευνα ώστε να διαφανεί πώς έλαβαν τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας τα μέλη της ψευδοκυβέρνησης και ειδικά ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Την ίδια ώρα επισημαίνουμε πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα αποδυνάμωσης του κατοχικού καθεστώτος και ενδυνάμωσης των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της θέσης ένα κράτος ένας λαός. Η ΕΔΕΚ κατέθεσε σχετικές προτάσεις ενώπιον της Κυβέρνησης εδώ και καιρό.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Ορθά προχωρούμε σε ανάκληση των διαβατηρίων μελών του ψευδοκράτους

Ως ΕΔΕΚ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε ανάκληση και μη ανανέωση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία κατέχουν μέλη του ψευδοκράτους και με τις πράξεις και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία , την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο που κινείται προς την ορθή κατεύθυνση υπενθυμίζουμε πως ζητούσαμε να εφαρμοστεί από το 2017.
‘Επισημαίνουμε την ίδια ώρα πώς επιβάλλεται να ληφθούν και άλλα μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν πολιτικό και οικονομικό κόστος στο κατοχικό καθεστώς, το οποίο συνεχίζει τις προκλήσεις με τον εποικισμό της Αμμοχώστου και την προώθηση λύσης δύο κρατών στο νησί.

ΤΟ ΔΗΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και εκφράζει ικανοποίηση για την υλοποίηση της σχετικής πρότασης της Νέας Στρατηγικής του 2017.

Σημειώνει σχετικά:

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατήριων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πρόσωπα που είτε συμμετέχουν στο ούτω καλούμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους είτε αποτελούν μέλη της επιτροπής ανοίγματος Βαρωσίων και οι οποίοι με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα το ΔΗΚΟ εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έστω και τώρα, υλοποιείται μια από τις πλέον πολυσυζητημένες και σημαντικές εισηγήσεις της Νέας Στρατηγικής του 2017 (σελ.36).

Συγκεκριμένα η Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου περιελάμβανε την σταθερή θέση του Δημοκρατικού Κόμματος για «αφαίρεση του διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους «ψευδο-υπουργούς και τους ανώτατους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος καθότι είναι αδιανόητο οι προπαγανδιστές της διχοτόμησης να ταξιδεύουν με διαβατήρια της Κ.Δ.»

Η πρόκληση πολιτικού και διπλωματικού κόστους στην τουρκική πλευρά, με τρόπο που η μη λύση να της προκαλεί συνεχή φθορά είναι εξαιρετικής σημασίας ως τακτική άσκησης πίεσης για αλλαγή της απαράδεκτης τουρκικής στάσης.

Αυτό ωστόσο απαιτεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα εφαρμόζεται με συνέπεια, μέχρι την επίτευξη του στόχου της. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΗΚΟ εισηγείται και την αναστολή λειτουργίας του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώνει γραπτώς Τατάτ και λοιπούς για την ανάκληση των κυπριακών διαβατηρίων τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: