Πολίτης κατηγόρησε μέσω social media πυροσβέστη στην Εύβοια: Η απάντηση της Πυροσβεστικής

File photo Σέρβος πυροσβέστης επιχειρεί σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Ιστιαία κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην Εύβοια, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Με ανάρτηση βίντεο στα social media, πολίτης κατηγόρησε πυροσβέστη, ισχυριζόμενος ότι δεν επέτρεψε σε όχημα εθελοντών να τροφοδοτηθεί με νερό στις πυρκαγιές της Εύβοιας.

Στην κατηγορία απάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Πυροσβεστική, καλύπτοντας απόλυτα τον υπάλληλο και επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε διευκρίνιση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

«Με αφορμή την ανάρτηση πολίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιτίθεται φραστικά σε πυροσβεστικό υπάλληλο ο οποίος επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Εύβοιας, σας γνωρίζουμε ότι ο τελευταίος εκτελούσε τα καθήκοντά του στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του αρμοδιοτήτων.

Παραμένουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Ξεπέρασαν τις 1.200 ώρες πτήσης τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης τις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου

Εν τω μεταξύ τις 1.202,4 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν μέσα στις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, CL-215 και PZL, ελικόπτερο B-212 και UAV) εκτελώντας 378 αποστολές αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι ολόκληρο τον Ιούλιο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ συμπλήρωσαν 802,9 ώρες πτήσης εκτελώντας συνολικά 358 εξόδους.

Το τελευταίο διήμερο συμπλήρωσαν άλλες 183 ώρες πτήσης στη διάρκεια 60 αποστολών αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης.

Το ίδιο διάστημα, ένα ελικόπτερο Α-109 μετέφερε έναν ασθενή από τη Σύρο στην Ελευσίνα και ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε ένα νεογνό από την Κω στο Ηράκλειο.

Συμπληρώθηκαν 4,8 ώρες πτήσης σε δύο αποστολές.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

465.820 στρέμματα η καμένη γη στη Βόρεια Εύβοια *Σχεδόν τα μισά είναι δάση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: