Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Άσραφ Γάνι εγκατέλειψε τη χώρα: Αποχώρησε για το Τατζικιστάν




Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Καμπούλ για το Τατζικιστάν, είπε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά, το προεδρικό γραφείο απάντησε ότι «δεν μπορεί να πει τίποτα σχετικά με τη μετακίνηση του Άσραφ Γάνι για λόγους ασφαλείας».

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε ότι η οργάνωση ελέγχει το πού βρίσκεται ο Γάνι.

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι εγκατέλειψε το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ.

“Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν εγκατέλειψε τη χώρα”, δήλωσε ο Αμπντουλάχ, που είναι επίσης επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου για την Εθνική Συμφιλίωση, σε ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα πως το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ αποχωρεί από το κτίριο και μεταφέρεται εκτάκτως στο αεροδρόμιο, όπου έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

«Μεταφέρουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της πρεσβείας μας προς το αεροδρόμιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) έστειλε πολυάριθμες δυνάμεις», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Την ίδια ώρα, η Ολλανδία μετέφερε την πρεσβεία της στην Καμπούλ σε μια τοποθεσία κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, με τη Χάγη να κινείται ταχέως για να απομακρύνει τους εναπομείναντες Αφγανούς μεταφραστές και τους ντόπιους εργαζόμενους, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του ολλανδικού ΥΠΕΞ.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Καμπούλ, Afghanistan – Ουάσινγκτον, United States

Ελέγχουν το Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ζητούν ειρηνική μετάβαση της εξουσίας τις επόμενες ημέρες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: