Παρατείνεται ο κίνδυνος πυρκαγιών στην Ελλάδα: Έρχεται μεγάλος καύσωνας το επόμενο διήμερο

Αρόδου βρίσκεται στο Ναύπλιο το τετρακάταρτο ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο “Wind Star”, με σημαία Μπαχάμες, προερχόμενο από τη Μονεμβάσια, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ο επικείμενος καύσωνας που αναμένεται να ταλαιπωρήσει εκ νέου τη Μεσόγειο το επόμενο διήμερο παρατείνει τον κίνδυνο πυρκαγιών στην περιοχή, ενώ βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω θέρους, γράφει στην εφημερίδα The Guardian, η Helen Sullivan.

Στην Ελλάδα, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να μάχονται ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο την Πέμπτη για τη «μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή» που έχει αντιμετωπίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα έκαψαν περίπου 100 χιλιάδες εκτάρια δασών και καλλιεργούμενων εκτάσεων και έχουν αφήσει τρεις νεκρούς, εκατοντάδες άστεγους, έχουν εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους και έχουν προκαλέσει οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Αν και η πρόσφατη βροχή διευκόλυνε την κατάσταση, η Ελλάδα είναι μία από τις μεσογειακές χώρες που χτυπήθηκαν από άγριες φωτιές.

Η περιοχή αναμένεται να υποστεί από τις πρώτες τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με αύξηση της θερμοκρασίας και της ξηρασίας που με τη σειρά τους οδηγούν σε παράταση της περιόδου των πυρκαγιών σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν η Τουρκία και η Ιταλία, ενώ οι πυρκαγιές έχουν αρχίσει και μετακινούνται δυτικά προς την Ισπανία και τη Γαλλία. Η κατάσταση είναι άσχημη για την Αλγερία, την Τυνησία και το Λίβανο.

ΠΗΓΗ: The Guardian, Helen Sullivan – Summer of fire: blazes burn across Mediterranean with more extreme weather forecast

Η εφημερίδα Independent (μέσω του Associated Press), δημοσιεύει κείμενο σχετικά με τις χθεσινες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι καταστροφικές πυρκαγιές που έκαψαν χιλιάδες στρέμματα γης αποτελούν τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περίπου 100 ενεργές πυρκαγιές κάθε μέρα. Αν και η κατάσταση βρίσκεται σε ύφεση, ο Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι υπάρχει ακόμα κίνδυνος.

Ο σουλτάνος ​κρέμμεται ​σε μια κλωστή: Η οικονομία και τα σκάνδαλα τρίζουν τα θεμέλια της “βασιλείας” του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: