Παρά την ισοπαλία με την ΝΚ Λοκομοτίβα, ο Παναθηναϊκός έδειξε μία καλή βελτίωση: Τα δύο γκόλ ο Χατζηγιοβάνης

FILE PHOTO: Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 2-2 με την ΝΚ Λοκομοτίβασε φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Εμφανώς βελτιωμένος δημιουργικά κι επιθετικά ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά καλή εικόνα κόντρα στην ΝΚ Λοκομοτίβα (ειδικά στο πρώτο 45λεπτο), ωστόσο, «πλήρωσε» ένα σφάλμα του Σάρλια στο φινάλε κι έμεινε στο 2-2 με την κροατική ομάδα σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας.

Ο Χατζηγιοβάνης σημείωσε και τα δύο γκολ των «πράσινων», οι Κατσαβέντα και Αρτίστικο πέτυχαν τα τέρματα των Κροατών.

Η Λοκομοτίβα ξεκίνησε καλύτερα το ματς κι έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 5’ με τον Στοΐκοβιτς, όμως ο Διούδης αντέδρασε εξαιρετικά στο δυνατό σουτ του Κροάτη, αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μετά το 10’ ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να χτίζει επιθέσεις με εκφραστές τους Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη. Στο 15’ ο Καρλίτος έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας άουτ στο τετ-α-τετ μετά από ασίστ του Ενγκμπακοτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σαντινί απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού στη γωνία του.

Στο 18’ η Λοκομοτίβα πήρε προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Κατσαβέντα έξω απ’ την περιοχή (έπειτα από λάθος του Ρούμπεν) που έφυγε «συστημένο» για το «παραθυράκι» του Διούδη, κάνοντας το 1-0 για τους Κροάτες.

Ο Παναθηναϊκός δεν απογοητεύτηκε και συνέχιζε να παίζει ορθολογικά, δημιουργώντας ευκαιρίες. Στο 39’ ο Κατσαβέντα ανέτρεψε τον Βέλεθ στην περιοχή μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη κι ο τελευταίος ευστόχησε ένα λεπτό μετά από τα έντεκα μέτρα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα κι έβγαλε καταπληκτική διαγώνια, φαλτσαριστή μπαλιά 40 μέτρων στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πέρασε τον γκολκίπερ και σε άδεια εστία έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, αλλά δεν βρήκε τόσους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, ιδίως μετά την έξοδο του Χατζηγιοβάνη στο 54’.

Στο 65’ ο Φλόρουκς μετά από ασίστ του Πίβαριτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Διούδη, όμως ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού αντέδρασε ξανά πολύ καλά, αποκρούοντας με τα πόδια.

Στο 70’ ο Μπουζούκης συνεργάστηκε με τον Καρλίτος κι έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του ο Χεντίγια.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά τις πολλές αλλαγές με τον Σαβιέρ να χάνει ακόμη μία καλή ευκαιρία στο 86’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, από λάθος συνεννόηση του Σάρλια με τον Σερπέζη (μεγαλύτερη η ευθύνη στη φάση του Κροάτη), ο Αρτίστικο μπήκε στην πορεία της μπάλας και ισοφάρισε σε 2-2, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κατσεβέντα

  • Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (70’ Χριστογεώργος), Κώτσιρας (70’ Σάντσες), Βέλεθ (70’ Σερπέζης), Σιδεράς (70’ Σάρλια), Χουάνκαρ (70’ Χατζηθεοδωρίδης), Ρούμπεν (63’ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο (62’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (54’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες (70’ Αθανασακόπουλος), Ενγκμπακοτό (70’ Σαβιέρ), Καρλίτος (70’ Καμπετσής).

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ (Σίλβιο Καμπράγια): Σαντινί (66’ Χεντίγια), Μάριτς (79’ Ντάιτσερ), Ντε Χάας (46’ Οσμάνκοβιτς), Τσοκάι (61’ Βράνκοβιτς), Πίβαριτς (85’ Μαγκντάλινιτς), Σόλντο (75’ Ζιλίνσκι), Στόικοβιτς (46’ Αρτίστικο), Τσίπετιτς (62’ Μάλες), Αλιού (61’ Μαρκού), Ντάμπρο (46’ Φλόρουκς, 88’ Κάμπραιτς), Κατσεβέντα.

Μπράβο στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Αφιέρωσε τη διάκριση της σε όλους τους Έλληνες που μάχονται με τις φωτιές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: