Ουδείς γνωρίζει αν το εννοεί: Ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη μεταναστών της Ευρώπης

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ξεναγεί στο παλάτι του τον πρωθυπουργό της Αιθιοποίας, Αλί. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία.




Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Tayyip Erdogan) παρότρυνε την Πέμπτη τους ηγέτες της Ευρώπης να αναλάβουν την ευθύνη για τους μετανάστες που εγκαταλείπουν τώρα το Αφγανιστάν.

Το δίκτυο BBC μετέδωσε ότι η Τουρκία δεν προτίθεται καθόλου να γίνει “η αποθήκη της Ευρώπης για μετανάστες”, μπροστά στο εξελισσόμενο χάος, είπε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν απέκτησαν τον έλεγχο της χώρας, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δεκάδες χιλιάδες Αφγανών πασχίζουν να διασωθούν. Πολλοί έχουν περάσει στην Τουρκία, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για μετανάστες και κρατικά ΜΜΕ.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων είναι Σύροι που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) υπολογίζει ότι η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 500 με 2000 Αφγανοί υπολογίζεται ότι φθάνουν καθημερινά στην Τουρκία.

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Erdogan είπε επίσης ότι η Τουρκία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε συνομιλίες με μία κυβέρνηση υπό τους Ταλιμπάν, αναφορικά με τις “κοινές ατζέντες” τους.

ΠΗΓΗ: BBC – Turkey’s Erdogan urges Europe to ‘take responsibility’ for Afghan migrants

Παίρνουν μέτρα: Αποφασισμένοι οι Ευρωπαίοι να μην επαναληφθεί το προσφυγικό κύμα του 2015

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: