Όσο ο Μέσι θα πουλάει φανέλες σαν ζεστά κουλούρια, τόσο θα πλουτίζει ο Μάικλ Τζόρνταν

Ο παλαίμαχος αστέρας του NBA Michael Jordan. ΕPA, SHAWN THEW




Μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, πουλήθηκαν 150.000 φανέλες του Λιονέλ Μέσι, με τον αριθμό 30, της νέας του ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο συνολικός αριθμός για την πρώτη χρονιά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, προς 160 ευρώ η κάθε φανέλα.

Κι όμως, αυτό ο παγκόσμιος παροξυσμός για τον Μέσι, περισσότερο από όλους κάνει χαρούμενο τον GOAT του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν.

Η Jordan, η εταιρεία που έχει αναλάβει τον ρουχισμό της Παρί, ανήκει στον μεγαλύτερο μπασκετικό θρύλο όλων των εποχών και λαμβάνει 5% από τα έσοδα της Παρί από κάθε φανέλα που διατίθεται προς τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής από τις 150.000 φανέλες του Λιονέλ Μέσι που έχουν παραγγελθεί και πουληθεί, έχει κερδίσει τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ ενώ το εκτιμώμενο κέρδος από τα 2,5 εκατ. φανέλες θα ανέλθει σε περίπου 20 εκατομμύρια.

Πάντως, με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί μέρος μόνο της ζημιάς που υπέστη κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς, σύμφωνα με το Forbes, έχασε το 24% της περιουσίας του που εκτιμάται πλέον στα 1,6 δισεκ. δολάρια από τα 2,1 δισεκ. που ήταν προ κορωναϊού.

HJ με πληροφορίες από Gazzetta.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Φανέλα από χρυσάφι για τον Μέσι: Sold out σε 7 λεπτά, 150.000 κομμάτια και 23 εκατ. στο ταμείο της Παρί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: