Όλο …αστεία λέει ο Τσαβούσογλου για να γελάμε: Η Τουρκία θέλει ειρήνη και συνεργασία στη Μεσόγειο!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέφθηκε το “Νακροταφείο τωνΜαρτύρων”. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu




Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ του δίκαιου –και σε αρμονία με το διεθνές δίκαιο– καθορισμού των ζωνών θαλάσσιας αρμοδιότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφει η εφημερίδα Günes σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τόσο τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα στην περιοχή όσο και εκείνα των Τούρκων της Κύπρου έναντι των μαξιμαλιστικών, όπως τις χαρακτήρισε, απαιτήσεων του διδύμου Ελληνοκύπριοι – Ελλάδα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα El-Ghad της Ιορδανίας με τίτλο «Οι σχέσεις Τουρκίας – Ιορδανίας σε ιστορική καμπή», ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι επιθυμία τους δήθεν είναι να μετατρέψουν την Ανατολική Μεσόγειο σε λίμνη ειρήνης και ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας στην περιοχή. Κάτι βεβαίως που δεν ειναι ορθό.

Υπενθυμίζοντας την πρόταση της Τουρκίας για διοργάνωση περιφερειακής διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο με συμμετοχή όλων των παικτών στην περιοχή, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι αυτή η πρόταση του Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν σκοπεύει στη μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε λίμνη συνεργασίας και ειρήνης.

Στη  πραγματικότητα η Τουρκία ειναι η χώρα που δημιουργεί όλα τα προβλήματα από τη Λιβύη, την Ελλάδα, την Αιγυπτο μέχρι το Ισραήλ και τη Συρία.

ΥΠΕΞ: Απομακρύνθηκε με ασφάλεια Έλληνας από την Καμπούλ * Επίκειται η επιστροφή του στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: