Ο Πούτιν φοβάται την ανταποκρίτρια του BBC: Δεν ανανέωσε τη δημοσιογραφική βίζα της Sarah Rainsford

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον ορθόδοξο Καθεδρικο Ναό της Μόσχας. EPA, SERGEI GUNEYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC καταδίκασε την απόφαση της Ρωσίας να μην ανανεώσει τη βίζα της ανταποκρίτριας του οργανισμού στη χώρα Sarah Rainsford, χαρακτηρίζοντάς την «άμεση επίθεση στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός προέτρεψε τους Ρώσους αξιωματούχους να επανεξετάσουν την απέλαση της, ανταποκρίτριας στη Μόσχα.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Rainsford θα πρέπει να φύγει στο τέλος του μήνα από τη χώρα, όταν λήξει η διαπίστευσή της.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κίνηση αποτελεί αντίποινα για την άρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να χορηγήσει βίζα σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σε ανάρτησή της στο Telegram ότι η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι θα απαντούσε στις διώξεις Ρώσων δημοσιογράφων λόγω μη ανανέωσης βίζας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: BBC – BBC condemns Russia’s decision to not renew correspondent’s visa

Πάλι πρώτη η Μαρία Νικόλτσιου στο δελτίο ειδήσεων του Alpha: Δεύτερος τερμάτισε ο Σκάι, τρίτο το Star

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: