Ο ναύαρχος Σταυρίδης θυμήθηκε την …Ελλάδα: Προτείνει τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας

FILE PHOTO: Ο Μίλτος Τεντόγλου. EPA, DIEGO AZUBEL




Άρθρο γνώμης του ομογενούς απόστρατου ναυάρχου James Stavridis, που δημοσιεύεται στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal, ζητά τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Υποστηρίζει ότι πολλές φορές οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται αφορμή για επίδειξη απεχθούς προπαγάνδας ή πεδίο άσκησης γεωπολιτικών επιχειρημάτων, ενώ οι μεγάλες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, ανταγωνίζονται για το ποια θα τους φιλοξενήσει.

Η διεκδίκησή τους συνοδεύεται από έναν εθνικισμό ο οποίος αντίκειται στα Ολυμπιακά Ιδεώδη ενώ η σχετική διαφθορά στη διαδικασία επιλογής δε βοηθάει.

Η λύση που προτείνει ο αρθρογράφος είναι η κατασκευή δύο μονίμων εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από τις οικονομικά ισχυρές χώρες. Για τους Χειμερινούς Αγώνες θα μπορούσε να επιλεγεί η Ελβετία ενώ για τους Θερινούς, η Ελλάδα είναι η προφανής επιλογή.

Τα επιχειρήματα που συνηγορούν είναι πολλά. Η Ελλάδα είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχει ήδη αναλάβει δύο φορές τη διοργάνωσή τους, έχει καλές σχέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες χώρες που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες για τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά σε κάθε περίπτωση η λύση αυτή θα μπορούσε να δώσει τέλος στο υπέρμετρο κόστος διεξαγωγής τους και την αμφισβητούμενη διαδικασία επιλογής χώρας κάθε φορά.

Στο άρθρο του εισαγωγικά ο Stavridis, τονίζει ότι είναι ένας περήφανος Ελληνοαμερικανός και πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του…

ΠΗΓΗ: Wall Street JournalJames Stavridis – Move the Olympics to Athens—Forever

Οι Κύπριοι της Βρετανίας καλούν τον Ντομινίκ Ράαμπ να εντείνει την πίεση στην Τουρκία για τα Βαρώσια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: