Ο Ναβάλνι από το κελί των ρωσικών νεο-γκούλαγκ: Μας αναγκάζουν να βλέπουμε 8 ώρες κρατικής TV

Γκράφιτι στη Γενεύη που εικονίζει τον Alexei Navalny. EPA/MARTIAL TREZZINI




Ο έγκλειστος Αλεξέι Ναβάλνι συγκρίνει τη ρωσική φυλακή στην οποία κρατείται με κινεζικό στρατόπεδο εργασίας και δηλώνει ότι είναι υποχρεωμένος να βλέπει οκτώ ώρες κρατικής τηλεόρασης την ημέρα.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Ναβάλνι, ο οποίος κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Ποκρόφ, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, λέει ότι οι μέρες των γκούλαγκ μπορεί να έχουν τελειώσει, αλλά αυτά έχουν αντικατασταθεί από ψυχολογική βία πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας

«Φανταστείτε μυώδεις άνδρες με ατσαλένια δόντια που καυγαδίζουν με σουγιάδες για να πιάσουν το καλύτερο ράντζο δίπλα στο παράθυρο. Φανταστείτε κάτι σαν κινεζικό στρατόπεδο εργασίας, όπου ο καθένας περπατά πίσω από τον άλλον στη σειρά και όπου κάμερες ασφαλείας κρέμονται από παντού. Υπάρχει συνεχής έλεγχος και μια κουλτούρα χαφιεδισμού».

Ο Ναβάλνι δήλωσε ακόμη ότι οι φύλακες τους επιτηρούν ενόσω εκείνοι παρακολουθούν ώρες κρατικής προπαγάνδας, χωρίς να τους επιτρέπουν να γράφουν ή να διαβάζουν ενώ ξυπνάνε και όποιους κρατούμενους τους πιάσει ο ύπνος (στην τηλεόραση).

«Όμως ο Ναβάλνι παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον του καθεστώτος Πούτιν», σημειώνει ο Guardian: «Αργά ή γρήγορα, το λάθος αυτό θα διορθωθεί και η Ρωσία θα προχωρήσει σε μία δημοκρατική, ευρωπαϊκή οδό ανάπτυξης – απλά και μόνο επειδή αυτό θέλει ο λαός της», λέει στη συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σώστε τους Καλάς από τους Ταλιμπάν: Θρύλοι και πραγματικότητα για τους «Έλληνες» των Ιμαλαϊων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: