Ο κόσμος μου δίνει δύναμη να συνεχίσω, δήλωσε ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης: Μου άξιζε ένα μετάλλιο…

Διάσκεψη Τύπου μετά την επιστροφή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραχώρησε το πρωί ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης. Μαζί του οι υπερήφανοι γονείς του. ΚΥΠΕ – ΣΤ., ΚΟΝΙΩΤΗΣ




Περήφανος για την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, παρά την αδικία που ένιωσε αρχικά από την ποινή που του στέρησε ένα μετάλλιο, δηλώνει ο ιστιοπλόος μας Παύλος Κοντίδης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη δύναμη και τη στήριξη που ο κόσμος του δίνει για να συνεχίσει.

Σε διάσκεψη Τύπου, στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ανήμερα της συμπλήρωσης εννιά χρόνων από το Ολυμπιακό μετάλλιο του Λονδίνου, ο Παύλος Κοντίδης έκανε έναν απολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο, αλλά και των δυσκολιών, που αντιμετώπισε κατά την προετοιμασία του, δίνοντας μάλιστα μάχη με τον κορωνοϊό, τον περασμένο Μάρτιο.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην 7η ιστιοδρομία, ο Παύλος Κοντίδης είπε πως η απόφαση των κριτών άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και πως «τη στιγμή που ήρθε και ο τρόπος που ήρθε, με επηρέασαν ψυχολογικά, νευρίασα, ένιωσα αδικημένος, γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι παράτυπο όπως διαδραματιζόταν η κούρσα».

«Έβλεπα τον τερματισμό μπροστά μου στα 50 μέτρα, ήμουν πρώτος γενικής κατάταξης, όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πλάνο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι διαπίστωσε σύντομα πως «δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι και να σπαταλάς ενέργεια σε κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις».

Ανέφερε δε ότι «τελειώνοντας την κούρσα μεταλλίων ένιωθα άδειος. Ένιωσα πως μου άξιζε ένα μετάλλιο, αλλά δεν ήρθε» και υπέδειξε πως «τώρα όμως που έσβησαν οι έντονοι συναισθηματισμοί του αγώνα, αντιλήφθηκα πόσο μεγάλη επιτυχία είναι η τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό με κάνει πάρα πολύ περήφανο».

«Πάντα λέω ότι πρέπει να τα δίνεις όλα και αυτό έκανα. Αυτό με έκανε να νιώθω καλύτερα απ’ ότι περίμενα» δήλωσε ο Κοντίδης και πρόσθεσε ότι «μετά την κούρσα με πλησίασε ο Robert Scheit, κάτοχος 5 Ολυμπιακών μεταλλίων και νικητής σε 12 παγκόσμια πρωταθλήματα και μου είπε να είμαι περήφανος για τον αγώνα που έκανα και ότι ήμουν ο μόνος που μπορούσα να ανταγωνιστώ τον Αυστραλό (χρυσό ολυμπιονίκη Matthew Wearn)».

Ο Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και την αγάπη του, «γιατί είναι αυτό που μου δίνει την ώθηση και το πείσμα να συνεχίσω» .

Αναφερόμενος στην προετοιμασία του, ο Κύπριος ιστιοπλόος είπε πως η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020, τον βρίσκει στην Κροατία όπου μετέτρεψε το σπίτι του σε γυμναστήριο, ενώ ακολούθησαν περιστατικά που δυσκόλεψαν την προετοιμασία.

«Πρώτη φορά μιλώ γι αυτά. Στις 15 Αυγούστου έσπασα τον αριστερό αγκώνα, πέφτοντας από το ποδήλατο και έμεινα δύο μήνες έξω από το νερό. Προς τα τέλη του έτους έχασα δέκα ημέρες προπονήσεων λόγω του ότι ήμουν επαφή περιστατικού κορωνοϊού, ενώ τον Φεβρουάριο νόσησα με rotavirus (ροταϊός)», είπε.

Δεν έφταναν όμως όλα αυτά, αφού τον περασμένο Μάρτιο ο Παύλος Κοντίδης βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό, ενώ τον Απρίλιο «ξεκίνησα αγώνες και άντεχα μόλις 15 λεπτά από τα περίπου 50 που διαρκεί η κούρσα».

«Ουσιαστικά επανήλθα το Μάιο και είμαι πολύ περήφανος που με μόνο 2,5 μήνες σωστής προετοιμασίας ήμουν στην κατάσταση που όλοι είδατε στο Τόκυο» δήλωσε.

Με αφορμή την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό, ο Παύλος Κοντίδης κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να στείλει το δικό του μήνυμα, λέγοντας ότι ο ιός υπάρχει, «τον έζησα, τον βίωσα και οφείλουμε να ακούμε το τι μας λένε οι αρμόδιοι, να φοράμε τις μάσκες μας, να πλένουμε τα χέρια μας και φυσικά να εμβολιαστούμε». «Έχω εμβολιαστεί και πιστεύω το οφείλουμε όλοι στην κοινωνία να εμβολιαστούμε για να επανέλθουμε το συντομότερο στην κανονικότητα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ανέφερε ότι «πρώτα χρειάζεσαι υγεία, για να κάνεις την προετοιμασία που θέλεις. Δεν σταματώ να σκέφτομαι τρόπους βελτίωσης της προετοιμασίας. Όμως, πρώτος στόχος πάντα είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, διότι το βάθρο δεν εξαρτάται μόνο από εσένα, όπως φάνηκε και στο Τόκυο».

Σημειώνεται ότι για τον Παύλο Κοντίδη η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού μετά από λίγες ημέρες διακοπών, ακολουθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Κλείνοντας, ο Κοντίδης αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Αθλητικής Ευθύνης #TowardsTokyo μέσω του οποίου στηρίχθηκαν πέντε αθλητές και αθλήτριες στο δρόμο για το «Τόκυο 2020». Συγκεκριμένα, οι Άντρη Χριστοφόρου, Μαριλένα Μακρή και Νατάσα Λάππα αγωνίστηκαν στους Αγώνες, ενώ στηρίχθηκαν επίσης οι Πάρης Μπατζάβαλης και Όμηρος Ζάγκας που δεν κατάφεραν να προκριθούν.

«Πρόθεση είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα και για το Παρίσι 2024, καθώς θέλω να δω την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου μας να μεγαλώνει και να υπερβαίνει τα 15 άτομα που είχαμε στο Τόκυο», υπογράμμισε.

Στη διάσκεψη Τύπου μίλησε και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφέροντας ότι «ο Παύλος Κοντίδης είναι πρότυπο και στον ΚΟΑ θέλουμε να προβάλλουμε τέτοια πρότυπα, που δεν ξεχωρίζουν μόνο με την αθλητική τους ικανότητα».

Εξέφρασε τη χαρά του που ο ΚΟΑ «είναι μέρος αυτού του ταξιδιού» και διαβεβαίωσε ότι το 2024, αν και δεν θα είναι στη θέση του Προέδρου, θα βρίσκεται στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού για να χειροκροτήσει το μετάλλιο, που θα εξασφαλίσει, όπως είπε, ο Παύλος Κοντίδης, στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Εξάλλου, ο πατέρας του Κύπριου ιστιοπλόου και αρχηγός της κυπριακής ιστιοπλοϊκής ομάδας του Τόκυο, Δρ.Παναγιώτης Κοντίδης, αναφερόμενος στο περιστατικό με την ποινή που του στέρησε ένα μετάλλιο, είπε πως «συνήθως οι νεότεροι μαθαίνουν από εμάς, εντούτοις, εγώ έμαθα από τον Παύλο μου, πως πρέπει να διαχειριζόμαστε ανεπιθύμητες συνθήκες». «Πέρασαν μέρες να το αντιληφθώ. Τον ευχαριστώ για αυτό το μάθημα» συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ

Η δουλειά της Εθνικής Πόλο δεν έχει τελειώσει ακόμα: Μία …ανάσα για να γίνει το όνειρο έγινε πραγματικότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: