Ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι 336 Ελληνοκύπριοι υπέβαλαν αίτηση στην παράνομη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Συνολικά 336 Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλει αίτηση στην παράνομη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» των κατεχομένων, ισχυρίστηκε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων η ελληνοκυπριακή πλευρά «έχει αρχίσει να βλέπει την πραγματικότητα».

Σε συνέντευξή του στο CNNTurk, o κατοχικός ηγέτης παραδέχθηκε σχετικά με τα Βαρώσια ότι “η τουρκική Κυβέρνηση μας βοήθησε σε αυτό το θέμα” και πρόσθεσε ότι “το άνοιγμα των Βαρωσίων έγινε με την υποστήριξη της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν”.

Όπως υποστήριξε, συνολικά 336 άτομα υπέβαλαν αίτηση στην παράνομη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας». “Με το άνοιγμα των Βαρωσίων, η ε/κ πλευρά άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα”, ανέφερε. Για τη βάση στο κατεχόμενο Λευκονοίκο, ο Ερσίν Ταταρ είπε ότι θα εξοικονομήσει 6 με 7 ώρες για τα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροχήματα (SIHA).

Υποστήριξε ότι η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας, προσθέτοντας ότι “ενώ παραβιάζονταν όλα τα δικαιώματα στην Κύπρο, ο ΟΗΕ έμεινε απλός παρατηρητής. Δεν αναμείχθηκαν ποτέ, έμειναν σιωπηλοί”.

Αναφερόμενος στην 6μηνη παράταση της θητείας της ειρηνευτική δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι αυτό έγινε κυρίως μετά από αίτημα της ε/κ πλευράς. Όπως είπε η παράνομη “τδβκ” “δεν αντιμετωπίστηκε ως ισότιμος εταίρος” και προσθεσε ότι “πρέπει να ρωτάτε τους Τ/κ όπως ρωτάτε τους Ε/κ”.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι η παρουσία Τούρκων στρατιωτών «φέρνει ειρήνη» και είπε: “Την ημέρα που οι Τούρκοι στρατιώτες αποχωρήσουν από την Κύπρο, θα αρχίζουν και πάλι συγκρούσεις στην περιοχή”.

“Την ειρήνη στο νησί την έφεραν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και όχι ο ΟΗΕ”, συνέχισε. “Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να διαρραγούν οι δεσμοί μας με την Τουρκία” είπε.

Σχετικά με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ο κατοχικός ηγέτης υποστήριξε ότι υπάρχει ένας αγώνας κυριαρχίας στην ανατολική Μεσόγειο: Η (παράνομη) “τδβκ” “είναι εξίσου κυρίαρχη με την ελληνική πλευρά. Θέλουμε να έχουμε λόγο ως κυρίαρχο κράτος” είπε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι το ψευδοκράτος “έχει συνάψει δική της συμφωνία με την Τουρκία”.

Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στον Ελληνικό λαό: Μήνυμα Αναστασιάδη για πυρκαγιές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: