Ο κατοχικός Ακιντζί διορθώνει τον εαυτό του: Τα βάζει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την μη επίλυση του Κυπριακού

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Υπό την πίεση προφανώς της κατοχικής δύναμης Τουρκίας, ο Μουσταφά Ακιντζί, επιχειρεί να διορθώσει μέρος της γνωστής συνέντευξής του για τα γεγονότα στο Κραν Μοντανά, όταν η Άγκυρα επεδίωξε να διατηρήσει τα στρατεύματά της στην Κύπρο με την υπογραφή του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχει στην συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν κάποιο στοιχείο με το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μπορεί να δικαιολογήσει «τη δική του λανθασμένη πολιτική», ισχυρίζεται ο πρώην κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Έκανε την παραπάνω δήλωση σχολιάζοντας την γραπτή δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Πέμπτη, με αφορμή εκείνη την συνέντευξη.

Σε ανάρτησή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χθες, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι δεν είναι μυστικό ότι έχει διαφορετική αντίληψη στην πολιτική με αυτούς που είναι στην εξουσία στην Τουρκία «και αυτούς που έχουν διοριστεί εδώ με διάφορες παρεμβάσεις».

Αυτά τα θέματα συμπεριλήφθηκαν επίσης στη συνέντευξή του, πρόσθεσε, με επαρκή …σαφήνεια ο πρώην κατοχικός ηγέτης, ο οποίος όσο διάστημα ηγείτο του ψευδοκράτους συμπορεύθηκε με την κατοχική Τουρκία.

«Ωστόσο, πουθενά στη συνομιλία ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να βρει ούτε ένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη δική του λανθασμένη πολιτική. Και ο λόγος είναι, όπως έχω δηλώσει δεκάδες φορές, το γεγονός ότι ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνων που εμπόδισαν την επίτευξη αποτελεσμάτων στο Κραν Μοντάνα με τη μαξιμαλιστική του στάση, μη αποδεχόμενος την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων με όλα τα στοιχεία της».

Αυτό που συνέβη έχει πάρει τη θέση του στις σελίδες της ιστορίας, πρόσθεσε ο κ. Ακινζί λέγοντας ότι είναι μάταιο να προσπαθεί (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) «να διαστρεβλώσει την αλήθεια» χρησιμοποιώντας τη συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν.

Η ντροπή του ΟΗΕ: Η Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ μπροστά στα σύμβολα της κατοχής και του ψευδοκράτους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: