Ο Ερντογάν γκρεμίζει τις γέφυρες με τις ΗΠΑ: Θα αγοράσει και άλλους S-400 λέει η Μόσχα

File Photo: Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 παρουσιάστηκε και φέτος στην ετήσια παρέλαση στη Μόσχα. EPA, Vladimir Pesnya / Host photo agency POOL




Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή ενός νέου συμβολαίου για την προμήθεια της Άγκυρας στο εγγύς μέλλον με επιπλέον συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Το παραπάνω δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού οργανισμού εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η αρχική αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 προκάλεσε ένταση και σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα και έχει απειλήσει με νέες κυρώσεις, αν αυτή αγοράσει και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.

Είναι προφανές, εφόσον οι ισχυρισμοί της Ρωσίας είναι αληθείς ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει αποφασίσει να περάσει τον «Ρουβίκωνα» με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον ίδιο και την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

“Επικίνδυνο γεωπολιτικό όπλο του Κρεμλίνου” λέει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας για τον Nord Stream2 * Δεν τον έπεισε η Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: