Ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με τον εκπρόσωπό του και συμφωνεί με τον Αναστασιάδη για την ανάκληση των διαβατηρίων

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), με καθυστέρηση 24 ωρών, εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να ανακαλέσει η Κυπριακή Δημοκρατία τα διαβατήρια που είχαν λάβει ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ και άλλα στελέχη του ψευδοκράτους.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, πριν από την ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου είχε εκφράσει την αντίθεση του στην ανάκληση των κυπριακών διαβατηρίων, μία ενέργεια που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και μέσα στο ΔΗΣΥ.

Το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει την απόφαση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη την οποία χαρακτηρίζει συμβολική, αλλά και ουσίας.

Στην ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για την ανάκληση των διαβατηρίων 14 «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους, αναφέρονται τα εξής:

Η απόφαση της κυβέρνησης για ανάκληση των διαβατηρίων 14 «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους, είναι μια απόφαση συμβολική αλλά και ουσίας με την οποία συμφωνούμε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει όχι μόνο να επιδιώκει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διεθνές επίπεδο την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της αλλά να προασπίζει και η ίδια τα δικαιώματά της ενάντια σε κάθε παράνομη ενέργεια και παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της Τουρκίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η απόφαση της κυβέρνησης στέλνει το μήνυμα προς την τουρκοκυπριακή ηγεσία και την Τουρκία ότι ο μόνος αποδεκτός δρόμος είναι αυτός της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και τα όσα αυτό επιτάσσει.

Πιο προκλητικός πεθαίνεις: Ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ θέλει να έχει ο κατοχικός ηγέτης κυπριακό διαβατήριο!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: