Κόλαση φωτιάς στο δάσος της Βαρυμπόμπης: Κοντά στη βιομηχανική ζώνη * Έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας [photos]

Photo Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη στις 3 Αυγούστου 2021. Photo: Ηellas Journal




Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Βαρυμπόμπη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κλειστή είναι επίσης και η έξοδος του Άγιου Στεφάνου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι φλόγες έχουν φτάσει στα 300 μέτρα από τη βιομηχανική ζώνη.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση το μεσημέρι της Τρίτης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού.

Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Το μήνυμα αναφέρει:

«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το θετικό είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι έγιναν και αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν κάτι που θα διευκρινιστεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη όπως φαίνεται από τη Ραφήνα

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα ενισχυμένες δυνάμεις πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους:

Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Φωτιά σε Βαρυμπόμπη- Τατόι: Συναγερμός στη ΔΕΗ από βυθίσεις τάσης στο σύστημα της Αττικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: