Κύπρος – Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους, περιπολίες στην ύπαιθρο

File Photo Περιπολικό σε δρόμο της Κύπρου KYΠΕ




Αυξημένα μέτρα, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών κατά τη διακίνησή τους στο οδικό δίκτυο θα λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 14-15/08/2021 η Αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα σχέδια δράσης τα οποία θα περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία μελών της Αστυνομίας στις κύριες οδικές αρτηρίες για παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του οδικού δικτύου, για σκοπούς πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων  και για τη διενέργεια συχνών ελέγχων για την αποτροπή τροχαίων παραβάσεων που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Διευκρινίζεται ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δίδεται σε παραβάσεις που αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση.

Εξάλλου, λόγω του ότι οι ημέρες αυτές θεωρούνται περίοδοι υψηλού κινδύνου για διαρρήξεις και κλοπές και οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων, η Αστυνομία θα λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού (εμπορικοί δρόμοι, πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα), με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Καταγγελίες για 33 πολίτες για μη τήρηση των μέτρων στην Κύπρο: Συνολικά 3.779 έλεγχοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: