ΗΠΑ : Κρίσιμη συνεδρίαση στη Γερουσία επί του νομοσχεδίου για τις υποδομές *Επένδυση 1 τρισ δολαρίων

Phile photo Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν EPA/YURI GRIPAS / POOL world rights μέσω ΚΥΠΕ




H Γερουσία θα συνεδριάσει σήμερα, για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο, ελπίζοντας ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με δαπάνες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες, ώστε να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και εντάσεις της τελευταίας στιγμής, παρά την ισχυρή διακομματική υποστήριξη που έχει το αναφερόμενο μέτρο.

Το νομοσχέδιο, αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη επένδυση εδώ και δεκαετίες στις φυσικές υποδομές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των οδικών δικτύων των γεφυρών και των υδάτινων διαδρομών, ενώ σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος, οι γερουσιαστές θα κληθούν να ψηφίσουν για τον περιορισμό της συζήτησης σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου (https://www.reuters.com/world/us/whats-us-senates-bipartisan-1-trillion-infrastructure-bill-2021-08-03 ).

Αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι θετικό, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ θα προσπαθήσει να κινηθεί γρήγορα, ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί ταχύτητα.

Μία τέτοια θετική εξέλιξη, θα είναι μία μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και για μία διακομματική ομάδα γερουσιαστών, που πέρασε μήνες καταρτίζοντας το νομοσχέδιο.

Μετά από ώρες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων, οι γερουσιαστές δεν κατάφεραν να επιτύχουν μία συμφωνία την Πέμπτη, για ένα τελικό πακέτο τροπολογιών, πριν από την αποχώρηση αρκετών γερουσιαστών από την Ουάσινγκτον χθες, ώστε να παραστούν στην κηδεία του πρώην γερουσιαστή Μάικ Ένζι στο Γουαϊόμινγκ.

Οι γερουσιαστές έχουν ήδη συζητήσει 22 τροπολογίες.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, σύμφωνα με μία πηγή που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις.

Για την επιτάχυνση της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου, θα πρέπει το σύνολο των 100 γερουσιαστών να δώσει τη συγκατάθεσή του για την παράκαμψη του κανονισμού που διέπει την ψήφιση των νομοσχεδίων.

Στην αντίθετη περίπτωση, η Γερουσία θα πρέπει να διεξάγει μία σειρά από διαδικαστικές ψηφοφορίες, που θα καθυστερήσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Παράταση της αναστολής πληρωμών των φοιτητικών δανείων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: