Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ τηλεφώνησαν στον πρόεδρο του Αφγανιστάν: Έωλες υποσχέσεις…

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. State Department photo by Ron Przysucha




Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Λόιντ Όστιν, συνομίλησαν χθες Πέμπτη με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, τον Άσραφ Γάνι, στον οποίο παρείχαν τη διαβεβαίωση ότι η Ουάσινγκτον «παραμένει δεσμευμένη στην ασφάλεια και τη σταθερότητα» της εμπόλεμης χώρας, εν μέσω της ταχείας προέλασης των ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι κ.κ. Μπλίνκεν και Όστιν εξήγησαν στον αφγανό πρόεδρο ότι η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος του διπλωματικού προσωπικού της από την Καμπούλ λόγω της «εξελισσόμενης κατάστασης ασφαλείας» και ότι θα επιταχυνθούν οι πτήσεις με τις οποίες μεταφέρονται εκτός της χώρας Αφγανοί που βοήθησαν τις ΗΠΑ, στους οποίους θα χορηγηθούν ειδικές βίζες.

Διαβεβαίωσαν ακόμη τον κ. Γάνι ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη στη διατήρηση σθεναρής σχέσης με την κυβέρνησή του στα πεδία της διπλωματίας και της ασφάλειας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει 3.000 επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες προσωρινά στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν στην ασφαλή αποχώρηση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η πρώτη ανάπτυξη στρατιωτών θα γίνει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Και η Κανταχάρ έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν: Μεγάλη ήττα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: