Η Εύβοια στις φλόγες: Δύσκολη η κατάσταση για τα Βασιλικά, η φωτιά έχει μπει στον οικισμό

FILE PHOTO: Φωτιά έκαψε δέντρα ενώ πλησίασε απειλητικά χωριά στην Εύβοια. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Πολύ κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, με τα Βασιλικά να αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, καθώς οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πυρκαγιά συνεχίζει με αμείωτη ένταση την ολέθρια πορεία της από τον Ευβοϊκό έως στο Αιγαίο και έφτασαν μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν.

Η ευρύτερη περιοχή έχει εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην φτάσει η πυρκαγιά στην Ιστιαία που βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από το πύρινο μέτωπο. H πυρκαγιά καίει το βουνό, απειλώντας και το Σπαθάρι και τα Καλύβια.

Στο μέτωπο Δαφνούσα, Μετόχι και Σπαθάρι όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς εδώ και ώρες δεν επιχειρούν εναέρια πυροσβεστικά μέσα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Δημήτρη Βουρδάνο παρ’ όλο που όπως έχει ενημερωθεί αναμένονται καναντέρ για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στις Αγδίνες πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα δίνουν μάχη για να προστατέψουν το χωριό, έχοντας ως αντίπαλο οτν ισχυρό άνεμο.

Βασιλικά: 30 πολίτες έχουν ήδη επιβιβαστεί σε τουριστικό σκάφος

Εν τω μεταξύ σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή Βασιλικά Ευβοίας ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο τουριστικά επιβατηγά σκάφη και ιδιωτικά σκάφη, ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών εφόσον χρειαστεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν επιβιβαστεί 30 άτομα σε ένα από τα επιβατηγά τουριστικά σκάφη που βρίσκονται την περιοχή.

«Αν δεν γίνουν σωστές κινήσεις θα καεί όλη η Εύβοια»

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του δημάρχου Μαντουδίου, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον Σκάι.

«Εάν δεν γίνει σωστή κινητοποίηση από την πυροσβεστική θα καεί όλο το νησί, ήδη έχει καεί το μισό», τόνισε ο κ. Τσαπουρνιώτης .

«Η φωτιά έφτασε στην Ιστιαία, εάν δεν γίνει η κινητοποίηση που πρέπει θα φτάσει στην Γέφυρα της Χαλκίδος», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος τόνισε πως καταστράφηκε όλος ο τόπος και οι περιουσίες των πολιτών.

Όπως είπε υπάρχουν δύο μέτωπα ενεργά, το ένα μέτωπο κινείται στο χωριό Καλύβια προς το χωριό Δαφνούσα, ενώ το δεύτερο μέτωπο κινείται από το Λατομείο του Κακάβου προς το όρος Καντήλι.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή Γ. Παλαμιώτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σκάι/ΕΡΤ
Λαμία, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Δεν υποχωρεί η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται ακόμη πέντε οικισμοί – Στέλνουν τους πολίτες προς Ιστιαία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: