H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι αποκαλύψεις για τη δράση του γιατρού που συνελήφθη για ψευδείς εμβολιασμούς και οι καταγγελίες για άλλες περιπτώσεις που διερευνώνται και η εξέλιξη των πυρκαγιών στην Ελλάδα, είναι από τα βασικότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Επίσης προβάλλονται θέματα που αφορούν τη βάση στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και το Κυπριακό και την απόφαση για πώληση στη Σερβία ελικοπτέρων της ΕΦ.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Γιατρός έδινε πλαστό safe pass με 600 ευρώ» και γράφει ότι η υπόθεση άνοιξε τον Ασκό του Αιώλου με τον ΟΑΥ να είναι έτοιμος για αναστολή συμβάσεων. Αλλού αναφέρει ότι είναι εκτός ελέγχου πολλά μέτωπα στην Ελλάδα που εκπέμπει SOS. Επίσης η «Α» σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην περίπτωση 14χρονης που οδηγούσε όχημα με συνεπιβάτες μέλη της οικογένειάς της.

«Έτοιμα προς πώληση τα ρωσικά ελικόπτερα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι η Σερβία ενδιαφέρεται να αγοράσει τα 11 M1-35P και η ΚΔ θα αγοράσει υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Υγείας για θέματα κορωνοϊού και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει καταγγελίες της «Ισότητας» για απειλές κατά αστυνομικών.

Ο Φιλελεύθερος με τίτλο «Έτοιμα για δράση τα drones» αναφέρει ότι είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα η βάση στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και ότι η Λευκωσία παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνει. Αλλού αναφέρεται στον πύρινο εφιάλτη στην Ελλάδα και τις εκκενώσεις περιοχών. Επίσης ο «Φ» προβάλλει συνέντευξη της Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου για τους εμβολιασμούς και τη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας, η οποία ποτέ δεν ήταν αγώνας δρόμου, αλλά ένας μαραθώνιος.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Καμία ανοχή σε πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» και αναφέρεται στις καταγγελίες κατά γιατρών για πλαστά πιστοποιητικά. Αλλού αναφέρει ότι  η Ελλάδα μετατράπηκε σε καμένη γη. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι η Τουρκία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές και προσθέτει ότι μουσουλμανοποιούν τα κατεχόμενα.

Η αγγλόγωσση ‘’Cyprus Mail’’ έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Και άλλες περιπτώσεις πλαστών εμβολιασμών» και προβάλλει την σύλληψη του γιατρού και τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο αλλά και τις άλλες περιπτώσεις υπό διερεύνηση. Αλλού αναφέρει ότι η Ελλάδα μάχεται με τις πυρκαγιές για πέμπτη μέρα σε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι. Σε άλλο θέμα προβάλλει την κατάσταση στην τουριστική Αγία Νάπα που σιγά σιγά ανακάμπτει μετά την πανδημία.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ποιος φοβάται τις δημοτικές εκλογές» και γράφει πως αναμένεται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία αναβολής τους. Αλλού αναφέρεται στις πυρκαγιές στην Ελλάδα και στην τραγική κατάσταση σε χωριά και οικισμούς που εκκενώνονται. Αλλού η «Κ» γράφει πως δεν κρύβεται η κόντρα Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη.

Η «Σημερινή» με τίτλο «Ο Θεός να βάλει το χέρι του» προβάλλει τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Αλλού αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει πως στήνουν παιγνίδι στην Νέα Υόρκη για τετραγωνισμό του κύκλου. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως Σεπτέμβριο έρχεται η 3η δόση εμβολίων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: