Φονικές πλημμύρες στον Πόντο: 31 συνολικά νεκροί, γέφυρες και σπίτια κατέρρευσαν

File photo Τα ακραία φαινόμενα είναι η νέα συνθήκη διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας EPA/UMIT YORULMAZ μέσω ΚΥΠΕ




Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στη δυτική Μαύρη Θάλασσα στην Τουρκία, με συνολικά 31 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 29 είναι από την Κασταμονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι καταστροφές στην Κασταμονή είναι πολύ μεγάλες. Γέφυρες και σπίτια κατέρρευσαν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν το απόγευμα της Παρασκευής να βγάλουν από τα συντρίμμια ενός σπιτιού ένα παιδί ενώ οι έρευνες στα σπίτια που καταστράφηκαν συνεχίζονται. Οι οικογένειες περιμένουν να ακούσουν νέα από τους συγγενείς τους.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές, που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοί με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών, ανακοίνωσε η AFAD.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Tους 27 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στον Πόντο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πάλι η Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: